Sportnytt
22 november 2017 06:24

Inga priser till Sverige på ridsportens gala

UtmärkelserFör första gången kunde det ha blivit en FEI Award till Sverige. Det blev dock ingen utmärkelse för Felicia Grimmenhag eller Peder Fredricson under nattens gala i Uruguay.

Inga priser till Sverige på ridsportens gala
Harry Allen vann det pris som "celebrates youth, talent, determination and the stars of the tomorrow". Foto: FEI

I natt var det dags för den internationella ridsportgalan och utdelning av FEI Awards i Uruguay. Felicia Grimmenhag i kategorin Against All Odds och Peder Fredricson i kategorin Best Athlete var de första svenskarna någonsin att bli prestigefyllt nominerade. Det rådde förstås knivskarp konkurrens om rösterna från såväl juryn som de 100 000 personerna som har röstat och priserna landade hos andra ryttare.

Årets vinnare av FEI Awards:

Best Athlete: Isabell Werth. Tog än en gång hem utnämningen efter ett år med segrar i bland annat världscupen och EM.

Against All Odds: Emma Booth. Blev förlamad i en trafikolycka 2013 och satsar nu på VM i paradressyr 2018 och Paralympics 2020.

Best Groom: Alan Davies. För sitt outtröttliga arbete bakom kulisserna hos Charlotte Dujardin och Carl Hester.

Longines Rising Star: Harry Allen. Ung irländare som vann dubbla guld på EM för ponny fick priset för ”flera enastående prestationer under året”.

FEI Solidairity: Manoj Jalan. Tidigare vice ordförande för Indiens ridsportförbund för projektet  Retraining of Racehorses

Den tyska dressyrdrottningen Isabell Werth, som snart kommer till Stockholm,  var glad över att ännu en gång ha fått priset som Best Athlete.
”Att få utmärkelsen för bästa idrottare är verkligen fantastiskt. Det gör mig väldigt stolt och verkligen glad att få det här stödet från så många människor, att de verkligen står bakom mig och respekterar vad vi har gjort under de senaste månaderna. 2017 var bara fantastiskt, det var ett riktigt bra år” sa Werth i det videotacktalet på galan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden