Hoppning
30 maj 2021 08:29

Ingemar Hammarström kvalsegrare i Torstensons ungdoms-GP

FramgångarDet blev den svenske juniormästaren som kammade hem kvalsegern i Torstensons ungdoms-GP på Norrköping Horse Show. Detta under lördagen då Stephanie Holmén samtidigt tog hand om 1,45-segern med Amanto Z. Dessutom är Linnea Åberg-Cronin vidare till Children's Challenge i Falsterbo efter dubbla segrar i Fjälkestad.

Ingemar Hammarström kvalsegrare i Torstensons ungdoms-GP
Ingemar Hammarström och Captain Sparrow i Falsterbo. Foto: Roland Thunholm

Det har varit ytterligare ett kval till Torstensons ungdoms-GP, denna gången på Norrköping Horse Show. Här var det den regerande svenske juniormästaren från Falsterbo, Ingemar Hammarström, som knep kvalsegern tillsammans med guldhästen Captain Sparrow 5. Ekipaget var dubbelt felfritt och dryga två sekunder före tvåan Paula Unghanse som också red dubbelt felfritt med Caskoj’s Caresso.

Emma Johansson kammade hem tredjeplatsen med SWB-stoet Mecca medan bronsmedaljören från junior-SM, Ebba Kewenter, blev fyra med bronshästen Nimbus. Bägge ekipagen var dubbelt felfria. Därefter följde tre placerade med ett nedslag var i omhoppningen. Ebba Kewenter blev även femma med Chamie RTG på den näst snabbaste tiden efter Ingemar. Silvermedaljören från SM, Kajsa Björe, blev sexa med Fine Emmely. Ett lite nytt namn i sammanhanget var Carla Peterson som tog hem sjundeplatsen tillsammans med välhoppande Nivienne.

Steffi 1,45-segrare i Norrköping

Medan chefen tog storslam i Frankrike passade Grevlundas beridare Stephanie Holmén på att vinna lördagens 1,45-klass i Norrköping. Klassen reds med winning round och Holmén slog till med dubbelt felfritt och tiden 39,58 sekunder tillsammans med Måsels Amanto Z. Tvåa blev Emma Emanuelsson på powerstoet Stakantura där klockan stannade på 40,13 sekunder. Anna Persson kammade hem tredjeplatsen med det ”flodhästklingande” namnet Hippopotamus på tiden 43,36 sekunder. Klassen bjöd på 43 startande ekipage i den östgötska solen.

Stephanie Holmén-amanto 1 210529 Rt
Stephanie Holmén och Amanto Z fick till en pangrunda. Foto: Roland Thunholm

Åberg-Cronin childrenvinnare i Fjälkestad

Hos Fjälkestads Ridklubb reds det under lördagen ett kval till Children’s Challenge med final i Falsterbo. Här vann Linnéa Åberg-Cronin först inverkansklassen på 0 fel och 26,5 inverkanspoäng för att sedan även vinna andra omgången, en tidshoppning över 1,20-hinder, med Hard To Beat G. Därmed är ekipaget klara för Falsterbo.

Under söndagen rids dessutom ytterligare ett kval till Torstensons ungdoms-GP hos Fjälkestads Ridklubb.

Torstensons ungdoms-GP

Totalt kvalar 16 ryttare till finalen i Torstensons ungdoms-GP i Falsterbo, varav nio direktkvalade kvalsegrare samt de sju bästa ekipagen från poänglistan, som inte redan är direktkvalade.

Torstensons ungdoms-GP är öppen för juniorer och unga ryttare. I Falsterbo rids kvalet i 1,35 för juniorer och 1,40 för unga ryttare. Finalen rids i 1,40 för juniorer och 1,45 för unga ryttare. Falsterbo Horse Show har även möjlighet att bjuda in ytterligare fem utländska ekipage samt dela ut fem wild cards.

Start- och resultatlistor Norrköping.

Start- och resultatlistor Fjälkestad.

Serieregler Torstensons ungdoms-GP.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden