Hoppning
2 februari 2019 17:11

Ingemar och Axelina kvalsegrare för andra gången

Mot ScandinaviumHistorien upprepade sig. Precis som i premiärkvalet fick fjärde kvaltävlingarna av Morgondagens Vinnare och Krafft Young Rider Cup se Ingemar Hammarström och Axelina PetterssonHäggström som vinnare - Ingemar dock på annan häst i Helsingborg.

Ingemar och Axelina kvalsegrare för andra gången
Kvalvinnare ännu en gång: Ingemar Hammarström och Axelina PetterssonHäggström. Arkivbilder: Madeleine von Koch och Pernilla Hägg

Vid Helsingborgs Fältrittklubb reds under lördagen fjärde kvalomgången av Morgondagens Vinnare, och klassen fick en övertygande segrare i Ingemar Hammarström. Tillsammans med Cascara RN (HOLST sto f-09 e Cancara-Colman, uppf Rika Nahnsen) var Ingemar en av tolv dubbelnollor bland 51 startande ekipage över 1,35-hinder, men tiden kunde ingen rå på. Med över en sekunds marginal tog Ingemar och Cascara RN hem segern före Rasmus Nilsson Cit Cat och Joel TorstensonPhinemang. Ingemar passade även på att knipa ytterligare en placering i klassen då han var dubbelnolla även med Captain Sparrow. Läs vår intervju med Ingemar efter segern här.

Det här var andra segern för Ingemar Hammarström i den pågående säsongen av Morgondagens Vinnare. Ingemar och Captain Sprarrow vann första omgången i Karlsham, där han plockade ihop poäng även med Aileen och Cascara RN. Omgång två som reds på Grevagården vanns av Stina EfraimssonBalu Boris S, och tredje omgången i Södertälje vanns av Kajsa BjöreHolliday KLG.

Morgondagens vinnare är öppen för ryttare födda 2001 eller senare. Två kvalomgångar av den aktuella säsongen återstår återstår: Högbo vecka 11 och Borås vecka 12. De 16 bäst placerade ekipagen efter sista kvalet får rida finalen under Gothenburg Horse Show. Leder serien gör Joel Torstenson som placerat sig i alla kvalomgångar med Phinemang. Ekipagen får räkna sina poäng från fyra av de sex kvalen.

Axelina dubbelsegrare med Evita

Krafft Young Rider Cup rider kvaltävlingar vid samma tillfällen som Morgondagens Vinnare, och kvalen är här öppna för ryttare födda 1998-2003. I Krafft Young Rider Cup är det de tio bästa ryttarna efter sex kval som erbjuds plats vid Gothenburg Horse Show.

I Helsingborg tog Axelina PettersonHäggström hem säsongens andra kvalseger med Evita (KWPN sto f–09 e Carambole-Equador, uppf Elles van de Wielen-Keiren) som ensam dubbelnolla i 1,45-klassen. Precis som Ingemar Hammarström vann Axelina premiärkvalet i Karlshamn, och hon har även en fjärdeplats i Södertälje att räkna med i tabellen. Med segern i Helsingborg placerar sig Axelina i en betryggande ledning i Krafft Young Rider Cup.

På andra plats i Helsingborg placerade sig hemmaryttaren Janelle LarssonStaralme Esc Z, och trea kom Wilma Jaqueline GlansAlma. A. Janelle var den som segrade i kvalet på Grevagården, och vid kvaltävlingarna i Södertälje stod Hugo Wihlmark och Chamie RTG som segrare.’

Resultat Morgondagens Vinnare
Regler Morgondagens Vinnare
Ställning Morgondagens Vinnare

Resultat Krafft Young Rider Cup
Regler Krafft Young Rider Cup
Ställning Krafft Young Rider Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden