Blogg
30 juli 2012 22:07

Ingen fattar någonting

Igår fattade inte japanen att han låg i ledning efter dressyren, idag fattade inte Sara Algotsson Ostholt att hon leder efter terrängen. Och jag, jag fattar heller ingenting.

Jag fattar inte att svenskarna inte bara gjorde bra rundor, utan rätt fantastiska. Jag fattade inte varför Niklas Lindbäck red så himla sakta i början – jag hjälpte honom bra med smackningar framför alla tv-skärmar – och det fattade nog inte Niklas heller. För sen fick han rida så han låg ner i svängarna för att ta igen tiden.

Jag fattar inte att så många ekipage gick omkull. Visst, det är ett OS, men det brukar nog bjudas på fler ekipage som är uteslutna på grund av för många stopp – inte på grund av att ett helt gäng ryttare fick tugga gräs. Det såg rätt illa ut i vissa fall, och en del ryttare skulle nog inte startat här i London.

Jag fattar nog heller inte att Sara, lilla blonda söta Sara, rider så enormt skickligt på sin stora stora skimmeldam Wega – det var rysningar från topp till tå när man såg den lilla småländskan manöverera runt den fantastiska pansarvagnen Wega i terrängen. Jag minns på EM förra året, där regnet vräkte ner i Luhmühlen och gjorde marken till lera. Men inte bekom det Wega. Hon bara tuggade på, tog bettet & sa: matte, håll i hjälmen för nu åker vi!

Lite samma känska fick man av att se dem idag, Wega lyssnar säkert på sin pilot men hon har bara en sak på sin agenda – att ta sig över hindren. En sån häst vill alla (fälttävlans)ryttare ha i sitt stall.
Sådär, nog babblat om min kärlek till Wega. Lite bilder följer, för nu orkar jag inte tänka mer. Mat står på min agenda – inga hinder – för nån sån har det inte blivit idag.


I Storbritannien är ryttarna riktiga stjärnor, som får skriva autografer.


Fans fanns det gott om, och det syntes vilka som höll på hemmahoppen.


Pedro är coolast på hela OS – han jobbar som ”inkastare” på banan, alltså kallar in ekipagen på arenan och ser till så att tiderna hålls. Igår höll han sig till kostym, men idag gick han bananas. Och han påstår att det kommer att bli värre.


Sista hindret på terrängbanan, som vaktas av supervackra hästar gjorda av hästskor.


Groomarna jobbar hårt, inte minst under terrängdagen. Här Lotta, Niklas Lindbäcks sambo & groom, med Mister.


Förresten, jag drog en vit lögn ovan. Jag har faktiskt ätit idag – youghurt med en plastgaffel i pressrummet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden