Hoppning
26 april 2016 11:28

”Vi vill ha tillbaka Sylve”

Fler av de främsta hoppryttarna säger ifrån. Två av dem som är helt oförstående till förbundets beslut att sparka förbundskapten Sylve Söderstrand är hoppningens tungviktare Rolf-Göran Bengtsson och Peder Fredricson, som med H&M All In är det i nuläget mest givna OS-ekipaget.

”Vi vill ha tillbaka Sylve”
Rolf-Göran Bengtsson hoppas att sista ordet inte är sagt i kampen om att behålla Sylve Söderstrand som förbundskapten. Photographer Roland Thunholm

Henrik von Eckermann har redan sagt att den enda tänkbara lösningen är att förbundet tar tillbaka sitt beslut och att Sylve Söderstrand får köra vidare över OS. Han får medhåll av sina landslagskollegor:
– Djupt olyckligt att göra detta några månader före årets viktigaste tävling. Förhoppningsvis är sista ordet inte sagt och vi kommer att göra så mycket vi kan för att behålla Sylve över OS, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Rolf-Göran är Sveriges mesta OS-ryttare i hoppning. Han och övriga landslagsryttare vet också att förbundskaptenens roll är långt mycket mer än att ta ut ett lag.

– OS är ingen läroplats för en ny ledare. Det är världens största tävling och då gäller det att ledaren vet vad det handlar om. Kan hela regelverket, skapar trygghet i laget och för lagets talan i de diskussioner och frågor som  kan uppstå. Jag förstår inte förbundets agerande att sparka en av sportens mest rutinerade ledare, säger Peder Fredricson.

Att ryttarna är djupt irriterade över förbundsbeslutet och kommer att göra allt de kan för att behålla Sylve Söderstrand över OS handlar inte bara om att ta avstånd till förbundsbeslutet. Enligt en källa till Ridsport har det redan gått en skrivelse till förbundsledningen med kravet att Sylve ska stanna som förbundskapten över OS.

Den mentala coachen Andy Swärd hoppas nu att ryttarna ska få lugn och ro för att kunna fokusera på det viktigaste – OS i Rio. Läs mer om vad Andy säger här.

Peder Fredricson vill behålla Sylve Söderstrand över OS. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden