Hoppning
2 december 2016 19:29

Ingen hästbytarfinal på VM

Det blir ingen mer hästbytarfinal på hoppningens VM. Det har Internationella Ridsportförbundet beslutat. Rolf-Göran Bengtsson ingår därmed i den sista kvartetten som genomförde den klassiska finalen.

Ingen hästbytarfinal på VM
Rolf-Göran Bengtsson och Jeroen Dubbeldam går finalbanan på VM 2014 - då visste de inte att de skulle bli historiska genom att vara de sista som red den klassiska hästbytarfinalen. Roland Thunholm

De fyra bästa på sluttampen under VM ska inte längre rida varandras hästar under VM-finalen. Detta berättar Horse and Hound. 

Internationella Ridsportförbundet, FEI, tog det inte helt oväntade beslutet på sin generalförsamling i Tokyo nyligen. De nya reglerna börjar gälla inför VM 2018. Därmed skrotas den publikfriande finalen som fick sitt nuvarande format 1978. 

På VM i Tryon, USA, kommer VM-guldet att gå till den ryttare som har minsta antal fel efter lagtävlingen och den individuella tävlingen. Om några ekipaget har samma antal fel så blir det omhoppning om medaljerna.

Detta innebär att Rolf-Göran Bengtsson tillhör den kvartett som red den allra sista VM-finalen som hade hästbytarformat.  

Det blir också en del andra förändringar på VM i hoppning, bland annat börjar mästerskapet direkt med första rundan i lagtävlingen. 

Nya reglerna för VM i hoppning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden