Fälttävlan
8 december 2016 15:30

Ingen klarhet för Linda Algotsson om landslaget

I går presenterades landslaget i fälttävlan utan Linda Algotsson på listan. Nu säger hon själv att hon blev lika förvånad som många andra och fortfarande inte vet varför.

Ingen klarhet för Linda Algotsson om landslaget
Linda Algotsson är just nu utanför landslaget. LottaGyllensten

Via sms berättar Linda Algotsson för Ridsport att beskedet i går gällande landslaget kom som en nyhet för henne och att hon trots samtal med förbundskaptenen inte har fått någon riktig klarhet i vad som sker.

I går förklarade förbundskapten Fredrik Bergendorff för Ridsport varför Linda Algotsson som bland annat har ridit fem OS för Sverige för tillfället inte finns med i hans nya trupp med totalt 15 ryttare.
– Anledningen till att hon inte är där nu är att jag måste förstå mer hur hon tycker och tänker, och att hon verkligen vill vara med, sa Fredrik Bergendorff.

Han nämnde en artikel i Barometern där Algotsson bland annat sa ”Om det blir en fortsättning i landslaget återstår att se. Men jag kommer aldrig att underordna mig en förbundskapten igen.”
I en ny artikel i samma tidning berättar Algotsson i dag mer om samtalet med förbundskaptenen och svarar jakande gällande om hon har frågat Bergendorff varför hon inte är med.
– Ja, men jag fick inget svar. Jag vet inte om det är missförstånd på vägen, några enkla frågetecken att reda ut eller om det är något större. Jag fattar inte vad som har hänt. Jag har pratat med förbundskaptenen flera gånger på telefon tidigare och han har då gett ett förtroendefullt intryck, säger Linda till Barometern.

I intervjun med Ridsport underströk Bergendorff flera gånger att dörren står öppen, att han hoppas få se Linda i landslaget igen och att Linda mycket möjligt snart syns i A- eller B-truppen. De ska enligt förbundskaptenen fortsätta att kommunicera om saken och för tillfället låter det som att de har en del att diskutera.
– Jag vet inte vilka kriterier jag inte uppfyller. Jag uppfyller kriterierna för både resultat och hästar. Jag pratade med förbundskaptenen i går, men jag har fortfarande inte fått klarhet i vad som är problemet, säger Linda Algotsson till Barometern.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-