Sport
12 juli 2015 21:21

Ingen rörde Maria och Csinos

Maria Henriksson och Csinos! Oslagbara när kuskarna gjorde upp i Falsterbo Driving. Men det var ingen promenadseger, det var många som ville vara med och kämpa i toppen.

Ingen rörde Maria och Csinos
Maria Henriksson mot seger i årets upplaga av Falsterbo Driving.

Totalt kom 17 enbetsekipage till start, utvalda och kvalade till ett arrangemang som verkligen lockar. Det är inte ofta körningen har en så stor publik som just här och i år var dessutom banan ännu större än 2014.

Upplägget var detsamma, en kombinerad maratonbana, dvs med maratonhinder och koner med bollar. Samma stuk som fyrspannen har i sin inomhusvärldscup.

Camilla Lind vann den här tävlingen förra året, nu kom hon med en ny häst, Liebherr, med enorm galopp och vändbar som få. När dessa två har hittat varandra ordentligt kan det bli riktigt bra, men den här gång blev det inte en plats bland de sex snabbaste som gick till final.

Magnus Kronberg och Hebron hade en av sina riktigt goda dagar. Det var full fart från början och tiden höll hela vägen.

Cecilia Qvarnströms samarbete med fine Sacramento går ju nu mot sitt slut och det var nog många i publiken som hade önskat att de skulle få avsluta med en seger. Som alltid när Cicci är i aktion, en fin uppvisning i en fart som även gav henne en finalplats.

Ponnykuskar var blandade med storhästkuskar på en lång bana där hästarna hade fördel av sin större aktion, ponnyernas fördel var att de var snabbare och mer vändbara inne i de två mobila maratonhindren. Linnea Kristiansen och Plassens Lucky Luke har ju haft en superfin tävlingssäsong så här långt och formen var på topp även i Falsterbo. Finalplats för Sveriges mest intressanta kusk.

Sex ekipage, Cecilia Qvarnström, Magnus Kronberg, Johan Herner, Linnea Kristiansen, Maria Henriksson och Tina Söderberg gick alltså vidare, de körde samma bana men nu gällde det alltså att lägga in ett extra kol för att vinna.
Alla försökte men för dagen var Maria Henriksson som dessutom startade sist, helt omöjlig att slå. Csinos har hon lånat av Norges Merete Nikolaysen som var på plats för att grooma backstage och se sin häst ta guld i årets upplaga av Falsterbo driving! Häromdagen blev det dessutom silver i Cross country driving.

Resuiltat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden