Körning
26 juli 2014 17:10

Inget stoppade Disco Diamond

Inget stoppade Disco Diamond. Den store valacken från Ņstorps Ryttarförening med Camilla Lind vid tömmarna gjorde en otroligt bra maraton när Salaortens körtävlng gick in på dag två.

Inget stoppade Disco Diamond
Camilla Lind och Disco Diamond i vattenhindret i Sala. Ekipaget vann maraton och ligger i guldläge inför tredje delmomentet.

– Över 30 graders värme och tuff bana men han var otrolig hela vägen och jättepigg in i mål, berättar Camilla Lind.

Tävlingsledningen i Sala hade inför första start kortat ner lite på sträckorna innan E-sträckan med hindren, inte minst med tanke på att hästarna skulle orka hela vägen.
– Hindersträckan var ändå sju kilometer med långa hinder och öppna, fina vägar, fortsätter Camilla.

Helt klart passade detta Åstorpsekipaget perfekt, de var aldrig sämre än trea och allra snabbast i fem av de sju hindren.
– Efter sista hindret som var backigt sprang han lätt in på tå i mål. Vår första seger i maraton, helt fantastiskt.

Det är tätt i den svåra klassen för häst, enbet. Camilla i topp efter två grenar, tätt följd av Annelie Blomberg, Åstorp och Magnus Kronberg, Skånska Körsällskapet. De tre skåningarna skuggas sedan av Lilleruds Karin Söderqvist med Lukas.

Karin startar även i den svåra ponnyklassen och efter dagens maraton som hon vann, drog hon också ifrån i totaltabellen. Susanne Ankermark, Vinslöv, ligger fortfarande på andra plats.

Den svåra ponnyparklassen har börjat utveckla sig till en rent gotländsk uppgörelse. Ewa Kolmodin Weijmar  leder men efter dagens maratonseger är inte Maria Johansson långt efter. Långt från avgjort alltså både i svår och medelsvår klass.

Banorna och en mycket hjälpsam funktionärsstab får högsta beröm av bland andra Camilla Lind.
– Allt fungerar jättebra och de har verkligen tänkt till med tanke på värmen också.

Själv laddar hon extra inför morgondagens avgörande konkörning, det skulle sitta bra med en totalseger också.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden