Sverige
23 december 2019 10:10

Insamling räddade häst åt cancersjuka 13-åringen

EngagemangCancersjuka Isolde Gustafsson kan ha sin fjordhäst Vallis kvar trots socialtjänstens krav på att hästen skulle säljas. Detta efter en insamling via sociala medier. "Jag hade inte kunna föreställa mig detta stora engagemang", säger 13-åringens mamma.

Insamling räddade häst åt cancersjuka 13-åringen
Isolde Gustafsson och hennes fjordhäst Vallis behöver inte skiljas åt. Foto: Ida Rydberg

Det var för några dagar sedan som Aftonbladet berättade att den cancersjuka flickan inte skulle få behålla sin fjordhäst Vallis. Detta efter att sociala myndigheter tyckte att hästen är en onödig utgift.

Jag är ingen hästmänniska men jag har ju sett hur mycket hästen har betytt för Isolde. Mamma Jaqueline Gustafsson.

I samband med att artikeln publicerades startades en insamling för att hjälpa Isolde Gustafsson att kunna behålla sin häst, som betyder mycket för flickans rehabilitering.

– Det var någon mening med det här. Jag är ingen hästmänniska men jag har ju sett hur mycket hästen har betytt för Isolde. Vi har varit så rädda för att förlora Vallis, säger Isolde Gustafssons mamma Jaqueline Gustafsson.

Ärftlig sjukdom

Isolde Gustafsson har en ärftlig cancersjukdom som bland annat har gjort att hon har missat två års skolgång. I samband med att hennes mamma skildes behövde familjen hjälp av socialtjänsten och det var då kravet på försäljning av hästen kom.
– Vi har till och med haft Vallis ute på Blocket, och så slutar det så här, säger Jaqueline Gustafsson.

”Kunde inte föreställa mig”

Det var för fem månader sedan som 19-åriga Vallis köptes in till djurälskande Isolde och är inackoderad en bit från familjens bostad.
– Isolde är så glad och vet inte riktigt hur hon ska kunna tacka alla som har ställt upp. Jag hade inte kunna föreställa mig detta stora engagemang. Det känns fantastiskt att Isoldes historia har berört så många, säger Jaqueline Gustafsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden