Krönika
8 december 2022 17:29

Inspirerande spårbyte

LedareDet går att muttra över vinterkylan och streta på, eller så tar man sitt pick och pack och flyttar till varmare breddgrader. Ridsports webbchef Lina Nydahl inspireras just nu av Anna Hassö - som just gjort det sistnämnda och landat med hästar och allt i Portugal.

Inspirerande spårbyte
Lina Nydahl, webbchef Ridsport. Foto: Erika Gerdemark

Vi ryttare är ofta väldigt bra på att lyssna in våra hästar, vad de behöver och mår bra av. Men hur ofta prioriterar vi oss själva? Ställer oss frågorna vad vi som tvåbeningar skulle må allra bäst av i hästmiljön?

Jag är själv rätt risig på det, särskilt så här års när man kanske behöver det som allra mest. I stället halkas det runt, svärs och morras över kylan och mörkret med pannlampan som pricken över i:et på en frusen kropp inpackad i mänger med klädlager.

I mörkaste och gråaste november har hon tagit sina hästar, pick och pack och flyttat till Portugal för att börja om.

Vid sidan av mina nyinköpta fodrade vinterstövlar är fälttävlansryttaren Anna Hassö därför nu min stora inspiration. Man kan göra som jag, skaffa varma dojor, eller tänka om helt och göra en Anna. I mörkaste och gråaste november har hon tagit sina hästar, pick och pack och flyttat till Portugal för att börja om. Inte bara en kort sejour, kvinnan är klar med Norden och kylan och bygger nu en ny bas fjärran från frusna ledningar, kalla tår och fingrar utan känsel, berättar hon i en intervju i det senaste numret av Ridsport.

Modigt som tusan tycker jag. En flytt utomlands är sannerligen inte gjord i en handvändning och kräver både mod, beslutsamhet och förmågan att både vilja och våga förändra sin vardag rejält. På ett annat ställe i tidningen kan du läsa om en annan spårändring i fälttävlansvärlden. Lika modig den, även om den gått helt i motsatt riktning på fler än ett sätt.

Även om jag muttrar över vintern är den här tiden tvivels utan spännande.

Även om jag muttrar över vintern är den här tiden tvivels utan spännande. En tid att bygga upp, förbättra och slipa, även i kyliga ridförhållanden. Vi hjälper dig gärna med inspiration och har dukat upp rejält med både nya och klassiska digitala träningsserier på Ridsport Play.

Rykande purfärsk är serien Hoppning med känsla, om systemet i ett av världens bästa hoppstall, Grevlunda. Du som är prenumerant på Ridsport kan se det första avsnittet i serien på vår sajt nu på fredag med start klockan 19, i ett unikt samarbete mellan Ridsport och Ridesum.

Hoppning med känsla och mycket annat hittar du på Ridsport Play.

Detta är en krönika – en personligt skriven text. Åsikterna är skribentens egna. Krönikan publicerades första gången i Ridsport nummer 21/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden