Blogg
11 september 2015 09:59

Intensiv höst

Tänkte att det var läge för ett inlägg, nu innan EM-hetsen går igång på riktigt. Bara dressyr ännu i en dag till... Svenskarna har så långt gjort bra uppvisningar, hoppas det håller hela vägen!

Här på hemmaplan förbereds det för fullt för Avelschampionnat. Vi har fyra stycken 4-åringar till start, och ytterligare fyra hästar i de öppna klasserna, ska bli himla kul, vi har ett par riktigt fina tycker jag.

Hemma måndag morgon från Breda. Bluppan hoppade hem priser innan det värsta regnet kom, tyvärr blev Derbyt knappt ridbart pga allt regn, vi försökte, men gick ut efter halva banan. Resten av hoppningen ställdes in pga underlaget.

Fälttävlanshästarna fick hoppa på en mindre upptrampad bana (där körningen hade haft sin dressyr) och det höll hyfsat. Själv var jag ganska missnöjd med dressyren, där jag tappade Betina i galoppen, så hon blev lång och tråkig. Desto bättre gick hoppningen! I terrängen red vi en säker runda på det tunga underlaget, hennes kondition är fortfarande inte helt på topp, så nu gäller 6 veckors litet hårdare träning för att vi ska kunna rida en lång 2* klass i Polen i oktober. Hon känns väldigt bra annars, och var inte alls sliten efter tävlingen.

Bernie tränar också hårdare nu, och ska få åka med för en kort 2* också, det ska bli så kul! Han är taggad, men väldigt koncentrerad, precis som om han fattar att nu gäller det är vara duktig så att man får åka med. Hoppas det håller i sig hela vägen.

Tycker alltid att vi har fullt upp att göra, men den här hösten blir extra intensiv, eftersom vi förlänger den med tävling ända in i november, om planen håller, och de inte ställer in. Så Ravenna är inplanerat för Bernie och Greyman. Greyman värmer upp här hemma under helgen, sen Danmark och Nordiska nästa helg.

Vi har faktiskt bokat in en resa till London i oktober, jag som alltid säger att jag aldrig tar semester. Långhelg som avslutas med U2-konsert är på schemat, ska bli superkul.

Efter det tar mitt Finlandsuppdrag vid, så det blir ganska många resor österut under den senare delen av året. Jag har planer som jag ska presentera för dem, och hoppas att vi kan utveckla sporten långsiktigt så att de också kan vara med och slåss i lagtävlingar framöver.

Laget ja, vi håller alla tummar för det svenska EM-laget som är i Skottland. (det är mig en gåta varför man inte la fälttävlans-EM samtidigt som de andras EM i Aachen). Men man fattar ju inte allt, det är ju tydligt. OS-kval står på spel, och det gäller att minst tre bra ritter kommer i mål på söndagen.

Det blir tufft att klocka alla ritter med FEI-tv under helgen, man vill ju inte missa något, hmm, tror inte vi kan be om paus när de rider i Blair? Vi fick ju ledigt från skolan när Stenmark körde, borde ju inte vara mer än rätt på en fälttävlan! Ska snacka litet med Lottis tror jag.

Vi ses!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden