Hoppning
25 oktober 2018 09:29

Internationella hoppstjärnor klara för Friends

Friends Startfältet i hoppklasserna på Sweden International Horse Show på Friends Arena har fyllt på. Nu är sex av nio internationella stjärnor klara - bland annat en riktig publikfavorit.

Internationella hoppstjärnor klara för Friends
Bertram Allen och Molly Mallone på väg mot seger i Sweden Grand Prix i Friends Arena 2016. Nu kommer publikfavoriten tillbaka till Stockholm. ArkivFoto: Roland Thunholm

Att hela det svenska silverlaget från VM med Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Fredrik Jönsson och Henrik von Eckermann kommer till Friends Arena är klart sedan tidigare.

I ett pressmeddelande från Sweden International Horse Show berättas nu att sex internationella hoppryttare är klara för tävlingen.
– Som vanligt är det starka internationella ryttare som är på plats, men en sak är säker och det är att den svenska uppställningen sällan har varit så stark som i år. Det kommer att bli en jämn och hård kamp om segrarna och vinnarbilarna, säger Malin Baryard Johnsson som är sportchef för arrangemanget i pressmeddelandet.

För tredje året i rad är den irländske toppryttaren Bertram Allen på plats. Han har ridit hem mindre än sju bilar i Friends Arena. under de tre åren.
– Vi ska verkligen försöka ge honom en match om bilarna, säger Baryard Johnsson i pressmeddelandet.

De sex klara internationella hoppryttarna

Bertram Allen, Irland.
Cian O’Connor, Irland.
Lauren Hough, USA.
Geir Gulliksen, Norge.
Nicola Philippaerts, Belgien.
Olivier Philippaerts, Belgien.

Hoppryttarna rider om fyra Volkswagenbilar och stora prispengar och ungefär 2,5 miljoner svenska kronor i prispengar. Ytterligare tre hoppryttare kommer att bjudas in.

Sweden International Horse Show pågår mellan den 29 november och 2 december.

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden