Hoppning, Nyheter
12 juli 2018 18:50

Internationella ryttarna har angjort FHS – dubbelt irländskt i topp

UppdateradDe internationella ryttarna har angjort Skåne och CSIO5*-hoppningen har satt igång i Falsterbo. En 1,45 var först på agendan och bäst i test för svensk del var Malin Baryard Johnsson. Två irländare vann dagens klasser.

Internationella ryttarna har angjort FHS –  dubbelt irländskt i topp
Två irländare toppade första dagen på FHS. Mark McAuley, gift med Charlotte Mordasini, vann 1,50. Foto: Roland Thunholm

Solen skiner vidare i Falsterbo och det är fortsatt full fart – nu på internationell nivå. Dagens högsta klass var GP-kvalet 1,50. Irländska Mark McAuley och Jasco v Bisschop, ägd av Eva Lundin, la beslag på segern. Jonna Ekberg och Univers du Vinnebus var bästa svensk med placering sju, tätt följd av Fredrik Jönsson och Cold Play på åttonde plats.

Irländskt även i 1,45

CSIO5*-hoppningen kickade igång på torsdagsförmiddagen med en warmup på 1,40 och därpå en tidshoppning på 1,45 i form av Stiftelsen Falsterbo Horse Show Prize.

Många gav sina hästar en lugn första runda inför veckans större prövningar, men på några håll gick det snabbare. Bill Twomey och Ardcolum Duke tog hem den första segern.
– Jag vet inte ens hur många gånger jag har ridit här, säger irländaren glatt.
– Många tog det lugnt, lite ”schooling” och försökte  inte ens i dag. Jag red inte fullt ut, men uppenbarligen snabbt nog.

Malinbaryardsecondchancertb
Malin Baryard Johnsson red in H&M Second Chance på tredje plats. Foto: Roland Thunholm

H&M Second Chance tog första chansen och hoppade in på plats tre med Malin Baryard Johnsson. I det rejäla startfältet på över 80 starter blev det en fin skörd placeirngar i form av Stephanie Holmén/Clarence, Fredrik Jönsson/Luckie och Douglas Lindelöw/Citti 3 på plats fem till sju.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden