Hoppning
27 augusti 2019 20:00

Internationella starter premieras för U25-ryttare

Nya reglerMånga unga hoppryttare samlar rutin i andra länder. Det har fått Lövsta Future Challenge U25 att ändra reglerna. Ryttarna har nu bara två platser att göra upp om i kvalen, medan de övriga tre ryttarna tas ut med andra metoder.

Internationella starter premieras för U25-ryttare
Filip Ågren och Cardina vann finalen av Lövsta FC U25 i hoppning 2019. Foto: Roland Thunholm

Fem U25-ryttare har möjlighet att ta sig till Gothenburg Horse Show genom Lövsta Future Challenge U25. Tidigare har U25-ryttarna haft tre finalplatser att göra upp om på de olika kvaltävlingarna i Sverige.

Men nu justeras reglerna så att två ryttare kan ta sig dit genom de svenska kvaltävlingarna och ytterligare tre ryttare kan tas ut av Lövsta Future Challenge, GHS och hoppningens landslagsledning.
− Vi har ju väldigt bra tävlingar på hemmaplan men vi ser att fler U25-ryttare väljer att tävla större delen av säsongen utomlands, vilket är en positiv trend. Vi vill inte hindra denna utveckling och därför har vi valt att justera reglerna, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten för hopplandslaget, i ett pressmeddelande från Lövsta Future Challenge.

− Jag tycker den nya regeländringen ligger helt rätt i tiden om man ser till utvecklingen, men det är viktigt att understryka att de platser som fördelas genom uttagning inte är öronmärkta för dem som väljer att göra en internationell satsning,  utan gäller likväl dem som väljer att göra en nationell satsning, säger Lövsta Future Challenges projektledare Emelie Broman Tegelberg.

Här finns reglerna för Lövsta Future Challenge Jumping U25.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden