Fälttävlan
11 maj 2016 14:30

Internationellt och SET på Eketorp

I övermorgon drar årets upplaga av Eketorp Eventing & Country Fair igång. Internationell fälttävlan, Swedish Eventing Trophy och lantlivsmässa står på programmet.

Internationellt och SET på Eketorp
Snart är det fullt ös igen på Eketorp. Katrin Norling och Zarina Cora vann förra årets trestjärniga klass.

Efter flera år som arrangör med bland annat SM 2013 är gänget bakom Eketorp Eventing & Country Fair i Skåne varma i kläderna. Nu hoppas de att vädret fortsätter på topp för att locka mycket publik till 2016 års upplaga av evenemanget.
– Vid det här laget känner folk till oss väl och även de som inte är så ridsportintresserade uppskattar fälttävlans fart och fläkt. Vi vill gärna att det blir blandat med folk, lättsamt och en trevlig sak för hela familjen att göra tillsammans, säger Lisa Lidbeck i arrangörsstaben.
Tävlingarna startar på fredag med hoppning och dressyr hos värdklubben Stensäters RF och under helgen fortsätter det med terräng på banan på Eketorps Gård i Rolsberga några kilometer bort. Då blir det även lantlivsmässa och barnaktiviteter för de besökare som vill pausa från hejandet.
Mest action lär det vara på terrängbanan på lördag då CIC1* och CIC2* avgörs. Då står årets första poäng i Swedish Eventing Trophy på spel i både den enstjärniga och den tvåstjärniga klassen. Efter helgens tävling väntar ytterligare två kvaltävlingar innan de större prischeckarna slutligen fördelas vid SET-finalen hos Segersjö i september. Även för de snäppet mindre ekipagen väntar utmaning på hög nivå i helgen.
-Förutom de internationella klasserna ska det bli riktigt roligt med den tvåstjärniga ponnyklassen som har dressyr på fredag, terräng på lördag och banhoppning på söndag, säger Lisa Lidbeck.

Arrangörens hemsida

Tidsprogram och startlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden