Dressyr
22 juni 2021 10:31

Irländska laget tvingas tacka nej till OS

OS 2021På EM 2019 red Irland hem en lagplats i ett olympiskt spel för första gången, en historisk insats som det irländska dressyrteamet jublade över. Men nu tvingas man lämna återbud till OS.

Irländska laget tvingas tacka nej till OS
Judy Reynolds och Vancouver K på EM 2019. Foto: Roland Thunholm

Judy Reynolds/Vancouver K, Anna Merveldt/Esporim och Heike Holstein/Sambuca var de tre ekipage som såg till att Irland fick en efterlängtad plats till OS i Tokyo, genom att kvalificera sig på EM i Rotterdam 2019.

Som Ridsport tidigare skrivit om hade Irland svårt att få ihop ett OS-lag, och nu är det officiellt – Horse Sport Ireland meddelade under måndagen att man tvingas tacka nej till lagplatsen. Flera av de ekipage som var OS-aktuella inte längre är tillgänglig, främst på grund av pensionerade hästar och veterinära och medicinska anledningar, skriver Dressage-News. Av de ekipage som fanns kvar att välja på fick man inte ihop ett lag, då några av dem inte uppnått de nationella kriterier som tidigare satts som krav för att få åka till OS.

Lagplatsen går nu istället till Luxemburg – om de inte får ihop ett lag står Belgien näst på tur, före Schweiz.

Horse Sport Ireland skriver på sin webbplats att man väntar på information från FEI om Irland istället får skicka ett individuellt ekipage – ett beslut som väntas komma inom de närmaste dagarna.

14 nationer är klara för OS i dressyr: Australien, Danmark, Frankrike, Japan, Kanada, Nederländerna, Portugal, Ryssland, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland, USA och Österrike.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden