Hoppning
7 maj 20:39

Irma Karlsson tog ännu en pallplats i 1,50

InternationelltIrma Karlsson fortsätter att plocka på sig pallplatser i 1,50 med Chacconu. På fredagen blev det en trestjärnig andraplats i belgiska Opglabbeek. Det är tredje topplaceringen i 1,50 på kort tid. "Jag är väldigt glad att vara tillbaka i de här sammanhangen", säger Irma Karlsson.

Irma Karlsson tog ännu en pallplats i 1,50
Irma Karlsson och Chacconu. Foto: Roland Thunholm

Först tog hon en andraplats i italienska Gorla Minore, efter det blev hon trea vid stortävlingen i tyska Hagen och på fredagen blev hon återigen tvåa i den trestjärniga 1,50-klassen på Sentower Park i belgiska Opglabbeek. På mindre än två månader har Irma Karlsson kammat hem tre pallplatser i 1,50 med Chacconu (OS val f-08 e Chacco-Blue-Perhaps van het Molenvondel, uppf Gestüt Lewitz) .

– Han är i väldigt bra form och verkligen på uppåtgående och jag är väldigt glad att vara tillbaka i de här sammanhangen, säger Irma Karlsson till Svenska Ridsportförbundet, som intervjuade henne efter placeringen i Hagen.

Nytt upplägg

Irma Karlsson kvalade till världscupfinalen 2019 och hade innan dess ridit både nationshoppning och världscuphoppning med Chacconu. Men efter att hennes topphäst Ida van de Bisschop blev skadad blev det ett tungt jobb för Chacconu att dra ensam. Irma Karlsson fick backa bandet och ändrade även upplägg. Nu har hon hjälp av både Peter Eriksson och Lennart Lindelöw.

– De har väldigt mycket kunskap och erfarenhet och det funkar väldigt bra. Jag kan ha egna synpunkter och vi kan kommunicera så som man behöver.

Att vara tillbaka på de stora banorna känns bra. Vad som väntar framgent återstår dock att se.
– Jag har inte så jättemycket planer för jag har inte testat på så mycket på den den här nivån ännu, man får känna av hur mycket Chacconu kan gå. Men jag vet vad han kan och jag vill göra alla bra tävlingar som går, säger Irma Karlsson.

Placering även för RGB

Fredagens 1,50-klass bjöd på hela 73 startande och Irma Karlsson och Chacconu var ett av fem dubbelt felfria ekipage. Vann gjorde hemmaryttaren Nicola Philippaerts med hästen Gijs (KWPN hingst f-11 e Kashmir Van Schuttershof-Numero Uno).

Även Rolf-Göran Bengtsson placerade sig i klassen och blev åtta med Ermindo W (KWPN hingst f 09 e Singapore-Carinjo, uppf Reuver A.P. De Wit).

Rolf-Göran Bengtsson tog också hem en sjätteplats med Zuccero (HOLST hingst f-12 e VDL Zirocco Blue-Caretino 2, uppf Hanno Koehncke) i lördagens trestjärniga GP-kvalklass med 62 startande. Vann gjorde britten William Funnell med Equine America Billy Picador (AES sto f-12 e Billy Mexico-Animo, uppf Donal Barnwell).

Resultatlista 1,50 på fredagen.

Resultatlista 1,50 lördagen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden