Sportnytt
29 december 2016 19:19

Jacob Hellström lämnar landslagsuppdrag

Jacob Hellström lämnar uppdraget som landslagsledare i hoppning för U25-ryttarna, Young Rider och juniorer efter tre år.

Jacob Hellström lämnar landslagsuppdrag
Efter tre framgångsrika år som landslagsledare lämnar Jacob Hellström sitt uppdrag och ska ägna sig åt egen verksamhet i stället. Foto: Roland Thunholm

Jacob Hellström, 39, väljer att satsa vidare som utbildare av både ryttare och hästar på familjens anläggning Borelund i Torna-Hällestad.

– Det har varit tre fantastiska år med höjdpunkter som två individuella guld för Young Rider vid EM, säger han till Svenska Ridsportförbundet. 

Under hans ledning tog Irma Karlsson, individuellt guld på EM för unga ryttare 2014 och ett år senare upprepade Ebba Larsson bedriften i Österrike.

Jacob Hellström har även varit framgångsrik som ponnyryttare själv med bland annat individuellt guld och lagsilver på EM 1993, individuellt silver och lagguld på EM 1992 och lagbrons på EM 1991.

Han har också ridit i det svenska landslaget som junior, young rider och senior med internationella framgångar även i år. Nyligen sålde han sin topphäst. 

Han säger också till Svenska Ridsportförbundet han inte stänger dörren helt för samarbete i framtiden.
– Det har varit ett otroligt roligt jobb med ungdomarna, säger Jacob Hellström.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden