Sverige
4 augusti 2023 20:11
Ridsportplus

”Jag brinner för jämlikhet, oavsett förutsättningar”

StafettpinnenBarns drivkraft är att bli sedda. Det säger Sandra Henningsson som svarar på frågorna i Ridsports serie Stafettpinnen. Sandra arbetar ideellt med ungdomar och har blivit en länk mellan Svenska Ridsportförbundet och Special Olympics-rörelsen.

”Jag brinner för jämlikhet, oavsett förutsättningar”
Sandra Henningson svarar på aktuella frågor.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Stefan Jansson skickade stafettpinnen vidare till Sandra Henningsson. Frågan löd:

Varför jobbar du ideellt med ungdomar?
– Det är en drivkraft jag haft i alla år. Varför vet jag vet inte. Alla har väl något vi brinner för, och just barn och ungdomar och hur de vill komma framåt har alltid varit en drivande faktor.

Vad är det du gör, specifikt?
– Jag har blivit som en mental rådgivare. Jag brinner extra för jämlikheten, oavsett om det finns fysiska eller mentala funktionsnedsättningar, vi har både pararyttare och de som tävlar i Special Olympics. Jag har också blivit en länk mellan Svenska Ridsportförbundet och Special Olympics-rörelsen, där vi ska försöka jobba fram mer rättvisa tävlingsförhållanden.

Har du något tips för den som vill jobba för barn och unga?
– När jag var liten träffades man på gården och spelade turneringar i kula. Där blev vi sedda. Men så leker inte barn i dag, och därför är deras drivkraft att bli sedda. På sociala medier uppmärksammar vi unga som ska ut och tävla, med hejarop och något om hur det gått efteråt, förutsatt att de själva vill.

Ska vi spä på det här med att sociala medier är viktiga?
– Det är en svår gränsdragning, man får inte hajpa för mycket. Men de har sina idoler som de ser upp till, och om de unga får en liten bit av idolkakan växer de också. Vi tappar sällan medlemmar, kanske för att ungdomarna växer och får förtroende.

Pinnen går till överdomaren Marie Jönsson Schelander.

Fakta

Sandra Henningson

  • Namn: Sandra Henningson. 
  • Bor: Kode i Kungälv. 
  • Gör: Jobbar natt på LSS-boende, ideellt engagerad i Spekeröds Ridklubb, håller träningar i terräng. Head Coach i Sverigelaget i ridning i Special Olympics.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 12/2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden