Hoppning
29 maj 2015 17:40

”Jag siktar på guld”

Denice Johansson och Louise Torgersen heter de två ungdomsryttare som var felfria i det andra kvalet för Young Riders. Torgersen går upp som ensam ledare inför söndagen.

”Jag siktar på guld”
Louise Torgersen har redan tagit siktet på guldmedaljen. Photographer Roland Thunholm

Precis som för juniorerna blev det en hel del fel för ungdomsryttarna över dagens 1,45-banan i SM-klass två. Denice Johansson, med start som nummer elva, från Ridklubben Dundret slog till med en felfri runda på Quality d’Hammer (val f-03 e Illico de Batilly-Papillon Rouge).

– Det känns grymt, så jäkla härligt. Känslan när vi gick i mål var bara så skön. Jag hade mycket bättre känsla i dag. I går var han lite för på och jag var tvungen att bromsa så mycket, vilket gjorde att vi inte fick så bra tid, säger Denice Johansson.

Rutinerade Louise Torgersen satte dagens andra felfria runda och såg till att hon och Denice Johansson fick dela på segern i klassen. Louise tog över ledningen i YR-SM och har satt upp det högsta målet.

– Jag sätter alltid upp höga mål. Så det är självklart att jag vill ta guld på söndag. Jag hade en jättebra känsla inne på banan. Det var lite figthingrunda men jag är jättenöjd med hästen och rundan, säger hon.

Denice Johansson går ut som tvåa på söndag men finalens 1,50-bana blir debut för henne och Quality d’Hammer. Därför är målet för henne satt lägre.

– Jag kommer bara att försöka ta mig runt.

Louise Torgersen, med Alisia (sto f-02 e As de Villagana-Ramitos Bube), får finna sig i att vara storfavorit inför finalen. Men pressen verkar inte bekomma henne.

– Oftast rider jag ganska bra under press. Oftast brukar jag tagga upp och bli skärpt när det gäller.

– Nu kommer hon (Alisia) att få vila lite och sova, det gör hon alltid väldigt mycket. Sen får vi trimma lite och köra så hårt det går på söndag.

Resultat
Ställning inför söndag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden