Fälttävlan
11 februari 2016 16:43

”Jag tror verkligen på Linda”

ńn så länge känner de inte varandra egentligen, men Aisling Zetterman tvekade inte att sponsra Linda Algotsson. "Hon har en arbetsmoral som är beundransvärd och har dessutom tagit många mästerskapsmedaljer" säger Aisling Zetterman till Ridsport.

”Jag tror verkligen på Linda”
Aisling Zettermans hjärta klappar för både hoppning och fälttävlan. SCANPIX SPORT

Aisling Zetterman har fullt upp på hopptävlingarna i sköna Florida, men tar sig gärna tid mellan varven för att berätta om samarbetet med Linda Algotsson. Häromdagen blev det känt att Aisling och familjeföretaget Springfield Showjumpers sponsrar Linda ekonomiskt fram till OS.
– Jag tror på Linda och är jätteglad över att vara med och stötta henne, säger Aisling.
Hon känner inte Linda personligen, men har följt henne och hennes framgångar via Facebook.
– Jag blev imponerad över hur snabbt hon kvalade två hästar till OS. Det var också på Facebook som jag såg att hon inte får något SOK-stöd och då bestämde jag mig för att gå in och hjälpa till, säger Aisling och tillägger att Linda måhända blev något överrumplad först.

Det var också via Lindas flitiga rapporter online som Aisling fattade tycke för Lindas arbete och insatser inom sporten.
– Linda har en arbetsmoral som är beundransvärd. Hon arbetar hårt, familjen producerar bra hästar år efter år och jag har stor respekt för dem. Dessutom har Linda tagit många mästerskapsmedaljer och har ridit exempelvis fem VM och nio EM – det borde vara någon form av rekord.

Linda Algotsson har sedan 1989 tävlat närmare bestämt fyra OS, fem VM, nio EM och fem världscup-finaler. Hon har bärgat bland annat fem EM-medaljer, 14 SM-medaljer (varav fem guld) och dubbla segrar i världscup-finalerna.

Gillar fälttävlan
Aisling Zetterman, vars söner som bekant ägnar sig åt hoppning, tycker om det faktum att Linda Algotsson är fälttävlansryttare. Hon skojar om att det kanske är något irländskt – särskilt att gilla terrängen.
– Den är riktigt tuff. Jag har ridit lite, lite fälttävlan själv förr och gillade det väldigt mycket.
När Aisling återvänder till Skåne från Florida ska hon och Linda träffas för att prata mer om samarbetet. Utöver det ekonomiska stödet hoppas Springfield att kunna ställa upp med exempelvis uppstallning om Linda ska träna eller tävla i Skåne. I första hand sträcker sig sponsringen till OS och Aisling håller förstås tummen extra hårt för Linda.
– Visst hoppas jag att Lindas satsning ska gå bra, men som alla i sporten vet beror det på formen och man får ta det vecka för vecka. I vilket fall tror jag verkligen på det här och på Linda.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden