Fälttävlan
30 oktober 2023 11:15
Ridsportplus

”Jag vill inte sätta upp SM som ett mål”

StafettpinnenStafettpinnen är serien där en ridsportprofil svarar på aktuella frågor. Denna gång är det junioren Ellis Oscarsson som svarar på frågorna, bland annat om vilken av de tre grenarna hon tävlar i som är roligast.

”Jag vill inte sätta upp SM som ett mål”
Ellis Oscarson tävlar i tre grenar. Foto: Jon Plato

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Marie Jönsson Schelander skickade stafettpinnen till Ellis Oscarsson som tävlar fälttävlan, dressyr och hoppning. Frågan löd:

Vilken gren är roligast?
– Fälttävlan, för att jag gillar alla tre grenar jättemycket. Det är rolig variation. Speciellt terrängen, det är fantastiskt kul, jag tycker det är roligt och min häst älskar det, så det kan inte bli bättre.

Vad är största utmaningen med fälttävlan?
– Att allt ska sitta på samma dag eller samma helg. Det är en konst att få till det men när det väl sitter är det magiskt. I terrängen handlar det väldigt mycket om tillit, man måste kunna lita på varandra och det är en utmaning.

Vad du har för planer för ditt hästliv?
– Svårt att säga nu, men jag älskar det jag håller på med och vill hålla på så länge jag kan. Jag vill utvecklas så mycket som möjligt i fälttävlan, det är det jag brinner för.

Hur långt vill du komma?
– Det vore roligt att rida ett SM i sitt liv, men jag vill inte sätta upp det som ett mål, det känns för högt och man vill inte bli besviken.

Ska du jobba med hästar?
– Jag vet inte just nu. Jag ska inte gå hästgymnasium i alla fall, men hur det blir beror helt på vad man får för erbjudanden med hästar och så. 

Äger du dina hästar?
– Nej, jag lånar. C-ponnyn har jag haft i några år, han är helt fantastisk, en sådan häst borde alla ha. Vi fick tag i D-ponnyn genom en kompis som lånat en annan häst från dem, vi hörde att D-ponnyn behövde ny ryttare. Han har gått fälttävlan med en annan ryttare så jag vet att han kan, nu ska vi bara funka ihop.

Ellis Oscarsson skickar pinnen till Esther Ansgariusson.

Fakta

Ellis Oscarson 

  • Namn: Ellis Oscarson 
  • Gör: Går i nian, tävlar fälttävlan (P 80) plus dressyr och hoppning.
  • Bor: I Värsås i Skövde.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 14/2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden