Sverige
26 april 2023 15:50

Jagade bort varg i hästhagen

RovdjursbesökPlötsligt blev det ett väldigt liv i hagen på gården i skånska Onslunda. Mitt i hästflocken sprang det runt en varg.

Jagade bort varg i hästhagen
Det är vanligare med vargincidenter högre upp i landet. Foto: Istock

Strax efter lunchtid på måndagen hörde Marie Jönsson, boende i Onslunda i Tomelilla kommun, att det hände något i hagen. När hon tittade ut från stallet såg hon att hästarna sprang runt med en varg mitt i flocken.

– Jag vet inte om den jagade dem eller om den bara lekte, men hästarna blev arga och skrämde iväg den så den smet under staketet, säger Marie Jönsson till Ystads Allehanda som har rapporterat om händelsen.

När hon sa till sambon Patrik Karlsson trodde han först inte på henne, men sedan såg han vargen som då sprang fem till tio meter från honom. Vargen sprang bort mot granngården, som senare på våren har får ute i hagarna. För att vara på den säkra sidan hoppade paret in i bilen och följde vargen bort längs grusvägen.

Både Marie Jönsson och Patrik Karlsson är tacksamma över att vargen kom nu och inte längre fram när de själva både har föl och kalvar ute.
– Vi har ju föl och vargen hade direkt gått på det om den bara hade fått chansen, säger Patrik Jönsson.

Läs hela artikeln här (låst)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden