Världen
6 oktober 08:59

Jägare sköt häst – trodde det var en älg

NorgeJägaren såg ett stort, brunt djur och sköt. Djuret dog direkt – men det var ingen älg som jägaren hade trott – utan en häst.

Jägare sköt häst – trodde det var en älg
Det var i slutet av september som jägaren gjorde felbedömningen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/Holden Law

Det var i norska Troms i slutet av september som dödsskjutningen skedde. Norska NRK är ett av flera medier som berättar om händelsen som nu har fått rättsliga följder och utreds av polis.

I polisförhör har jägaren sagt att han var helt säker på att han sköt mot en älg. I början av polisens utredning misstänktes att han hade skjutit mot en hästs inhägnad. Det har dock visat sig att den 12-åriga hästen hade tagit sig ut ur sin hage och fanns ute i naturen. Jägaren har erkänt omständigheterna, ska vara djupt ångerfull och beredd att ta eventuella konsekvenser.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden