Ponny
24 oktober 2017 12:26

Jakten på finalplatserna i Sverigeponnyn har börjat

SäsongspremiärUnder helgen gick startstkottet för kvalen i Sverigeponnyn. Tolv deltävlingar ska ridas innan det blir dags för semifinal och final vid Gothenburg Horse Show. I Skabergsjö gick Sofia Lindh-young och Emilia Liljegren vidare till Göteborg.

Tiffani Ling och Jessie vann den första upplagan av Sverigeponnyn - nu har jakten på nästa års finalplatser börjat (arkivbild). Foto: Mikael Persson

Årets upplaga av Sverigeponnyn är den andra i ordningen. Kvalplatserna har utökats till tolv stycken – final och semifinal rids under Gothenburg Horse Show i februari.

Sverigeponnyn är öppen för C-ponnyryttare mellan 12-18 år som inte är eller har varit kvalade till SM i ponnyhoppning kategori C eller D. Tävlingen rids på LB-nivå med inverkansbedömning.

Skabergsjö Ryttarförening var årets första kvalplats och hade lockat 30 startande ekipage vilket betyder att de två främst placerade går till semifinalen i Göteborg.

Segrade gjorde Sofia Lindh-youngFavorite Boy och tvåa kom Emilia LiljegrenMax. Båda red felfritt. Sofia belönades med 25,5 inverkanspoäng och Emilia med 25,0 av inverkansdomare Helena Feuk.

Vilken fantastisk tävlingsdag & vilka fantastiska ponnysar jag har? Max nolla och blev placerad tvåa i första klassen, 25,0 poäng i stilen. Dessutom klara till final i Sverige ponnyn (2018) som går i Scandinavium i Göteborg (det var bara 2 från denna tävlingen som kom med????? I andra klassen (LA) nollade han också och kom tvåa igen??? Fantastisk känsla och otroligt fin ponny!! I första klassen med Breitling nollade jag och kom tvåa, han var superfin och hoppade superbra som vanligt!! I andra klassen (LA) var vi också nolla och vann med en fantastisk känsla❣️ Gud vad jag älskar mina ponnysar, 4 rundor och 4 placeringar?? Jag ser otroligt mycket fram emot att får rida @sverigeponnyn i Scandinavium med Max?? Tusen tack familjen Zitz för all hjälp och grooming idag!! @nathalieckhoff @lottezitz ???Även tack till mina föräldrar som alltid ställer upp!!✨ #breitlingärbääst #maxärbääst #scandinavium2018härkommervi

Ett inlägg delat av E M I L I A L I L J E G R E N (@emilialiljegreen)

Nästa kvaltävling går i Högbo under den kommande helgen.