Ponny
26 mars 2018 08:29

Jarno till Emilia Bergåkra

RyttarbyteRegerande svenska mästaren Jarno RP 145 flyttar till Hälsingland. Ny ryttare blir Emilia Bergåkra.

Jarno till Emilia Bergåkra
Emilia Bergåkra blir ny ryttare på Jarno RP 145. Foto: Privat

Det framgångsrika dressyrekipaget går skilda vägar. Amanda Barnestam Olsson går över på stor häst och guldponnyn Jarno RP 145 (NWR f-01 e Coelenhage’s Purioso-Coelenhage’s Let’s Be the Best) får ny ryttare.
”Vi i Stuteri K2 är otroligt glada och tacksamma för samarbetet vi haft med familjen Barnestam Olsson”, berättar ägaren Karin Levin Angergård i ett pressmeddelande.

Jarno har haft stora framgångar med ett flertal olika ryttare. Förutom med Amanda Barnestam Olsson som han bland annat är regerande svensk mästare med, har han ridit hem medaljer med både Amanda Svanberg och Marina Mattsson på ryggen, och han har representerat Sverige vid både NM och EM.

Ny ryttare på Jarno blir 13-åriga Emilia Bergåkra från Vallsta i Hälsingland, som har erfarenheter i dressyrklasser från B-ponny upp till stor häst. Främsta meriten hittills är SM-silvret i fjol på B-ponnyn Ollies Felix.
”Jag ägnar mig helhjärtat åt elit i dressyr och Jarno kommer självklart att bli nummer ett för mig”, berättar Emilia i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden