Sverige
9 april 2019 11:09

Jennie är årets hästbonde i Bonde söker fru

Söker kärlekenAtt en hästbonde finns med bland deltagarna i TV4:s långkörare "Bonde söker fru" är numera snarare en regel än ett undantag. Så blir det även i år, när 29-åriga Jennie Preiholt från Skultuna är en av de sju bönderna som söker kärleken i årets säsong.

Jennie är årets hästbonde i Bonde söker fru
Jennie Preiholt är årets hästbonde i "Bonde söker fru". Hennes nordsvensk Kavat är e Kavaljer u Hilda. Foto: TV4

I presentationen på TV4:s sida beskrivs Jennie som ”en driven och smart tjej med ett inre fyllt av kärlek, värme och omtanke”. Det går också att läsa att hon för ett par år sedan köpte sin drömgård, och trots att hon står stadigt på egna ben längtar hon allt mer efter mannen i sitt liv och någon att bygga en framtid ihop med. Killen hon söker ska älska livet på landet och behöver dela hennes passion för djur och natur.

I videoklippet där Jennie presenterar sig själv, tillägger hon att den man hon söker ska vara ”en glad skit” som hon själv är, men det är också viktigt att han är empatisk. Dessutom söker Jennie någon som är stabil, med en trygg famn där hon kan få krypa upp och vara lite sårbar.
– Och att han inte tar sig själv och livet på för stort allvar, säger Jennie i klippet.
Att mannen är intresserad av djur och natur är en förutsättning för att det ska fungera.
– Det är hela jag, jag är ett barn av naturen, sammanfattar Jennie sig själv. Videoklippet med intervjun hittar du här.

190409_jenniepreiholt3
Jennie Preiholt driver hästverksamhet vid Rörbo Lantbruk. Nu söker hon kärleken i Bonde söker fru. Foto: TV4

När Ridsport ringer upp Jennie för att höra lite mer om vad det är för slags hästverksamhet hon håller på med, berättar Jennie om verksamheten på sin gård, Rörbo Lantbruk.
– Jag har totalt 46 kor förutom hästarna, samt katter och hundar. Jag har i princip all min mark inhägnad och jag har djuren på ranchdrift, berättar Jennie.

Engagerad i Föreningen Nordsvenska Hästen

Hästbeståndet består av sex hästar, där en är en ung appaloosahingst och resten nordsvenska brukshästar. Flera av hästarna är egna uppfödningar, och Jennie är engagerad både i ungdomsgruppen och som styrelseledamot i Föreningen Nordsvenska Hästen.
– Genom föreningen brukar vi hålla träningar inför premieringar och inkörning här på gården, säger Jennie, som är utbildad kusk inom brukskörning.

190409_jenniepreiholt2
Trudvi står lugnt framför timmervagnen när Linda Lindorff besöker Jennie Preiholt. Foto: TV4

Med nordsvenskarna tar Jennie på sig jobb som turistkörningar och skogsuppdrag, och hon använder dem även själv att rida på när hon kontrollerar sina kor i de stora hagarna.
– De trygga och säkra och lätta att använda när jag till exempel ska leta kalvar, säger Jennie.
– Behövs det så kan jag bara slänga upp en kalv på hästryggen och ta den med mig.

190409_jenniepreiholt4
Två av Jennies unga hästar: Egna uppfödningen Odd (f-18 e Trygg-Rustik) och 2-åriga appaloosan Kaj (e Cash This Boonsmal – High Scooting Lena) Foto: TV4

Men trots nordsvenskarnas många fina sidor är de inte ultimata att mota kor med, de behöver sitt personliga space berättar Jennie. Därför har hon skaffat sig sin appaloosahingst som hon har tänkt använda vid vallning framöver.
– Han har ren ”kossestam” förklarar Jennie, och menar då att han är avlad för att använda vid boskapsskötsel.

Hoppas rätt kille ser

Att medverka i Bonde söker fru tror Jennie är ett bra sätt för att den rätta ska få upp ögonen för henne.
– När jag är själv med gården med både kor och hästar är det ett jäkla jobb, jag hinner inte leta efter någon helt enkelt. Nu när den stora massan får syn på mig så hoppas jag också att rätt kille ser mig.

190409_jenniepreiholt5
Jennie och Kavat hemma på ägorna. Foto: TV4

Jennie har en förhoppning om att hon ska hitta rätt och hitta någon hon vill dela livet med.
– Det är en lyckoträff om han dessutom gillar hästar, eftersom det tar en så stor del av mitt liv och det är som en slags gråzon mellan hobby och jobb, säger Jennie. Men det finns inget krav på att det måste vara en ren hästkille om faller för.
– Nej det är ingen förutsättning, men han måste ha en stor förståelse för hästarna och djur måste han tycka om – de finns överallt här, skrattar Jennie.

Den som fastnar för Jennie och vill skriva brev till henne, gör det genom att gå in på TV4:s brevformulär.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden