Hoppning
29 september 2021 16:27

Jens Fredricson: ”Tjatade mig till Aachen”

Trägen vinnerJens Fredricson och Markan Cosmopolit bidrog med två felfria rundor när Sverige tog en andraplats i Aachens nationshoppning. Att de skulle få rida var dock inte givet – men när Jens fick grönt ljus åkte han till Falsterbo för att träna. Det berättar han i en stor intervju med World of Showjumping.

Jens Fredricson: ”Tjatade mig till Aachen”
Jens Fredricson och Markan Cosmopolit bjöd på imponerande hoppning i nationshoppningens båda rundor. Här syns ekipaget i Falsterbo. Foto: Roland Thunholm

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit imponerade stort med två felfria rundor i Aachens utmanande nationshoppning. En bedrift som bidrog till en silverplats för det svenska laget.  Men det var inte självklart att duon skulle få starta. Det berättar Jens i en lång intervju med World of Showjumping.

Under året har det trillat in nationella GP-segrar och ekipaget har även ridit trestjärniga klasser utanför Sverige. Med stärkande vinterträning i ryggen kände Jens att valacken var ämnad för något större och redan inför nationshoppningen i franska La Baule började han bearbeta förbundskaptenen Henrik Ankarcrona. Till slut fick ekipaget chansen i Aachen.
– Jag ville verkligen åka till Aachen, jag kände att vi var redo. Det var inte Henrik som tog ut mig, det är jag som har tjatat om att vi ska få åka.

Som förberedelse för Aachen tog Jens hjälp av Falsterbo Horse Shows tävlingsgeneral Jana Wannius, som bad honom att skicka en banskiss. Första dagen tränade Jens och Markan Cosmopolit på 1,10-höjder men andra dagen körde de fullt ut på Falsterbos stora gräsbana.
– Då byggde vi en ordentlig bana med linjer, kombinationer, öppet vatten och allt jag kunde komma på, säger Jens.

En stor inspirationskälla och sparringpartner är brorsan och världstvåan Peder Fredricson. Det skriver Jens på Instagram. Läs hela inlägget här under.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Jens Fredricson (@jensfredricsonofficial)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden