Hoppning
17 januari 2018 19:01

Jerringhjälten firades med tårtkalas på hemmaplan

Hemma igenTårtkalas efter Idrottsgalan börjar bli en tradition på Grevlundagården. Jerringhjälten Peder Fredricson åker snart mot världscupen i Leipzig, men först hann han förstås med att fira lite på hemmaplan.

Jerringhjälten firades med tårtkalas på hemmaplan
Peder är hemma igen hos sin vinnarhäst H&M All In. Det vankades traditionsenligt tårtkalas, som Bill såg mycket fram emot. Foto: Lotta Bergman

Yngste sonen Bill drar i pappa Peder.
– Kom, kom och titta. Du måste komma.
Två enorma tårtor, en med prydd med hästen Allan och en med en svensk flagga imponerar på treåringen där de frestande visar upp sig på köksön.

Det är dags för personalen och familjen på Grevlundagården att fira Peder Fredricson för hans andra Jerringpris.
– Vi är så stolta, säger Peders maka Lisen och får medhåll av hela personalen som fyller varenda stol kring matbordet.

Behöver rida

Det har, som vanligt, kommit in massor av blomsterbuketter från omgivningen som vill hylla sin hjälte. Men uppmärksamheten är inte riktigt lika stor som förra året, eller som när Peder kom hem med sitt OS-silver eller EM-guld.
– Vi har tackat nej till massor av intervjuer och andra åtaganden, säger Lisen.
– Peder behöver rida sina hästar här hemma innan han i morgon åker för tävlingar i Leipzig.

Tisdagen, dagen efter Idrottsgalan i Globen, blev dock hektisk. Lisen visar kalendern med alla åtaganden den dagen. Det är massor av radio- och tv-framträdanden.
– Nu är det skönt att vara hemma, det är här jag trivs, bland familjen och mina hästar, säger Peder och plockar fram  presenten från tidningen Ridsport, designade servettringar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden