Blogg
25 juli 2015 08:40

Jobb och avkoppling

Falsterboveckan vet ju alla, inget annat hinns med. Vi pendlade ändå ganska duktigt, hann se alla roliga hoppklasser, och även mingla litet.

Bluppan hade otur i Huntingen, gick toppen, sen skulle vi passera en jordvall in mot dressyrbanan, där jorden gav sig helt och hon brakade rakt igenom vallen med ena bakbenet. Sen tog det bara stopp och hon fick inte med sig benet.. bara att bryta. Hon är fräsch, men fick en lustig stor ”galla” på rumpan, hon gled över en meter med benet, så någon typ av sträckning måste det ha blivit. Så det fick bli lugnt för henne ett par veckor.

Vi hade massor av jobb inför en saluhästvisning som vi arrangerade i början av SM-veckan, på Flyinge. Vi hade fått ner ett antal hästar, bland annat från Stockholm, som skulle visas, och de sista filmerna skulle fixas. Tiotalet hästar hade vi med oss dit, och det visades totalt 18 hästar och ponnyer. Visningen blev väldigt bra, flera hästar blev antingen sålda, eller provade. Sammanställningen är inte klar ännu, men det fanns något för många att titta på. Vissa saker kan säkert förbättras, men för ett första försök kändes det väldigt lyckat.

Dagarna efter det startade vi mellan 11-13 hästar fördelat på 4 ryttare, på Revinge, sen tre på Flyinge under SM-helgen. Tio av de elva på Revinge var felfria, endast en debutant som tog sig en titt på ett gult hus. Några rosetter red de hem också, så det fick vara godkänt.

Vid det här laget hade min stackars kropp börjat säga upp sig (jättekonstigt tycker jag, måste den verkligen sova också?) så inför helgen var jag inte helt på topp. Hade ju fått hem Betina från Finland, och gjort korta pass hela veckan, för att inte heller fresta henne för hårt, men ändå komma ihop oss så bra som möjligt. Vi lyckades rätt bra i dressyren ändå, trots ett oönskat byte, som en av domarna missade att jag korrigerade. Det blev kostsamt, men två av tre domare var positiva, så det får vi ta med oss. Orkade och vågade inte rida för fullt i terrängen, då det var ett tag sen hon tävlade, och jag kände av trötthet. Felfria på hinder, och dessutom även i hoppningen gjorde att avslutningen blev en fullt godkänd CIC** trots allt. Nu hoppas vi vara bättre förberedda till Malmö om tre veckor!

Greyman, som hade blivit lite skrämd i Köpenhamns sunkiga alg-vatten, tog sig en liten titt på vattenhindren, så vi åker iväg på mer träning plus en nationell 1*, som ska kännas bra om han ska få gå i Malmö. Allt annat kändes väldigt enkelt med honom, så vi hoppas det löser sig.

Jag blev helt enkelt tvungen att ta det litet lugnt efter den veckan, och har återhämtat mig från den värsta förkylningen. Idag tog vi en underbar tur till Haväng och red i havet. Där vi parkerade gick det hästar på bete, som var väldigt nyfikna, och en till och med lastade sig i min lastbil medan mina hästar var ute. Så med litet nyladdade batterier tränar vi på Öveds terrängbana i helgen. Bara ett par 4-åringar som startar hoppning i helgen, annars ganska lugnt.

Själv ska jag prova den nya 4-åringen litet till, en affär som blev klar i veckan, och betyder att hon får stanna i mitt stall. Flip One e Feuerspiel-Wattenkieker-Mytens xx. En häst vi tror mycket på. Inte varje vecka man får två nya hästar. Jättespännande.

Tråkigast är att det tar tid med Bernies sena. Den är läkt, men skulle ha kunnat läka mycket snabbare om den fått rätt hjälp från början. Nu hoppas jag bara att det blir så bra det bara kan, oavsett tidsaspekten. Nya tag, inget som går att ändra nu. Många roliga tävlingar väntar i höst. Efter Malmö siktar vi på Breda med en fälttävlans-, och en hopphäst!

Hoppas vi ses!
Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden