Körning
19 maj 2019 18:49

Johan Herner visade klassen i Åstorp

NationelltFörst kom Johan Herner och sedan kom alla de andra. När körtävlingen i Åstorp avslutades var han och brune halvblodsvalacken O’man de enda felfria bland konerna på den svåra precisionsbanan. Plussa på med en seger i dressyr och en seger i maraton.

Johan Herner visade klassen i Åstorp
Inga problem med finaldagens konbana här inte. Johan Herner och O’man i full aktion. Foto: Eva Österlund

Det var inte speciellt enkelt att köra precisionsbanan som banbyggare Olof Eklund konstruerat. Ingen fick till en felfri runda inom en snålt utsatt tid. Det här var riktigt svårt.

Många gjorde fina rundor ändå även om bollarna föll. I medelsvår klass tog Rebecca Kristiansen totalsegern med Di Luca.

– Det var minst fem år sedan jag körde en precisionsbana men det gick ju bra, även om han jagade upp sig en del, menade hon på väg int till prisutdelning.

Dottern Linnea var nöjd. Skadan i armen läker men det tar sin tid. Mamma får nog rycka in fler gånger den här säsongen och köra hästen innan hon kan ta över igen.

I medelsvår klass för ponnyer höll Sofia Welander hela vägen och vann med trygg marginal till tvåan Carina Sandberg. Den här gången. Carina svarta ponnyer är inte bara ögongodis, de blir bara bättre och bättre också. Så samspelta!

Duktiga ungdomar

Juniorerna i childrensklassen är ju alltid spännande att se. Så duktiga ungdomar och ännu en gång fick man bevis för att visst finns det återväxt även i sportkörning.

Sanna Manfredsson vann dressyr och maraton men fick se sig slagen i precisionskörningen av Natalie Hellberg. Totalseger blev det dock för Sanna och Dorthealysts Tristan = superponnyn.

Parponnyklassen innehöll fem ekipage, bland dem tävlingens enda fyrspann, shettisgänget med Anton Lundström vid tömmarna. Men det var Patrick Strauss tävling. Med två snabba hackneyponnyer vann han klassen med god marginal.

3c. Johan
Hästen O’man och groom Caroline Pålsson vid prisutdelningen. Foto: Eva österlund
1. Sofia W
Sofia Welander och Salomon ett av segerekipagen i Åstorp.
2. Rebecca
Rebecca Kristiansen tog över och vann med dotter Linneas framtidslöfte Di Luca. Foto: Eva Österlund
3. Patrick
Patrick Strauss i full fart på den svåra precisionsbanan. Foto: Eva Österlund
4. Sanna
Sanna Manfredsson mot ny seger med fine Tristan. Foto: Eva Österlund
5. Christina
Christina Aronsson och Slåttergubbens Rufus segerade i paraklassen.

I den svåra enbetsklassen var det ju inte så mycket att göra åt Johan Herner men kampen bakom blev ganska så tuff.

Inne i ett flow

Camilla Lind som just nu har ett väldigt flow, både för sig själv och för hästen Aramiz, lyckades behålla sin andraplats totalt genom en fin precisionskörning  med ”bara” drygt tio fel. Silverplats för Camilla totalt och efter framgången i Åstorp tog hon snabbt ett beslut att köra i Altenfelden i Österrike runt midsommar. Bara formen håller i sig kan det gå hur bra som helst där också!

Trea var Thomas Sjöberg som kom till Åstorp med två hästar. Solo Tu som alltså gick in på bronsplats i svår klass, och Devotion L som var fyra i medelsvår.

Trevlig tävling som avslutade i strålande sol och där tävlingsledaren Ulla Herner välförtjänt hedrades vid prisutdelningen. Eldsjälarna är extra viktiga i den här sporten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden