Fälttävlan
9 juni 2018 16:42

Johan Lundin och Mind Me visade guldklassen

StrömsholmLägg Mind Me på minnet. På lördagen presenterade valacken sig ordentligt för den svenska fälttävlanspubliken när han och Johan Lundin galopperade hem ett SM-guld.

Johan Lundin och Mind Me visade guldklassen
Johan Lundin tog sitt första SM-guld under sin långa karriär, och det var med MInd Me han gjorde det. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Så sent som i januari tog Johan Lundin hem Mind Me (ISH val f 2006 e Saffron Walden, uppf Margaret Power, äg Tyga Equestrian AB) från Irland. På lördagen vann ekipaget SM på ett stekhett och soligt Strömsholm.

Jag har inte riktigt hittat alla knappar än. Johan Lundin.

– Jag är så glad för den här hästen. Han är komplett och har en fantastisk fysik, säger 54-årige Johan Lundin som trots att han har varit med länge aldrig har tagit ett SM-guld tidigare.

Mind Me var med på noterna hela vägen på den tvåstjärniga mästerskapsbanan som började svängigt och dessutom hade ett vattenhinder tidigt i banan. Guldrundan var inte den mest rytmiska hela vägen.
– Vi har lite att jobba på, jag har inte riktigt hittat alla knappar än, säger Johan Lundin som har varit med i medaljjakten från början under mästerskapet på Strömsholm med en klart godkänd dressyr och felfri hoppning.

Letat sedan 2016
Han har varit utan mästerskapshäst sedan hans Johnny Cash skadade sig innan OS i Rio 2016. Mind Me hittade han med Englandsbaserade landslagsryttaren Ludwig Svennerståls hjälp. Valacken har bland annat gått poin-to-point och tävlats upp till och med internationell trestjärnig klass med Elizabeth Power. Dessutom har Johan Lundin en hästägare i Lili Skarby som gjorde affären möjlig. Hon var med på Strömsholm och såg minst lika glad ut som guldmedaljören själv.

Det blev en spännande terräng där ledande Ludwig Svennerstål började starkt tillsammans med Fit For Fun Raa. Det 8-åriga stoet har inte så mycket internationell rutin, men tog för sig med gott självförtroende. I ett vattenhinder kom ekipaget dock in lite stort på första hindret och därefter blev det en del trassel på vägen ut och Ludwig Svennerstål trillade av.

Internationell klass
Totalt genomförde 18 av de 25 startande ekipagen klassen som också var en öppen, internationell CIC2*.

15 ekipage startade senior-SM och silvermedaljen gick till William Nilsson Fryer och La Liga som stod för lördagens snabbaste terräng. Karolina Stenfeldt och hennes egen uppfödning Fred Astaire tog brons.

Resultat, SM

Resultat, öppen klass

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden