Avelsnyheter
14 juli 2018 07:30

Johnson vann Folksams stora hingstpris i dressyr

FalsterboDet är Johnson som får det tionde hingstpriset i dressyr. Priset går till den hingst vars avkommor har störst framgångar i Falsterbos unghästklasser.

Johnson vann Folksams stora hingstpris i dressyr
Johnson har framgångar både på tävlingsbanorna och i avelsboxen. Tillsammans med Holland Hans Peter Minderhoud har han flera mästerskapsmedaljer. Bilden är från OS i Rio där det blev en fjärdeplacering i lag. Arkivbild: Roland Thunholm

Folksams stora hingstpris går till den hingst som har mest framgångsrika avkommor i Folksam Open och delas ut för tionde gången i år. Priset delas ut både i dressyr och hoppning och i dressyr blev Johnson (KWPN f 2002 e Jazz-Flemmingh, uppf P. van de Vleuten, äg Glock Holding BV & Team Nijhof) vinnare. Det här berättas i ett pressmeddelande.

Johnson hade flera avkommor i klasserna för 5- och 6-åringar i Falsterbo, bland annat Inoraline W som vann finalen för 5-åringar. Han är också framgångsrik på tävlingsbanonorna själv och har ridits av Hollands Hans Peter Minderhoud på flera mästerskap, bland annat OS i Rio. Ett lagbrons från VM 2014, ett lagguld från EM 2015 och ett individuellt brons från EM samma år finns också på hingstens meritlista.

Förutom hästförsäkringspremier på 10 000 kr från Folksam, så består priset av ett signerat exemplar av Falsterboboken Golden Years och en keramikhäst.

Det är Eklunda Stuteri som är agent för hingsten Johnson i Sverige.

Tidigare segrare i Stora Hingstpriset i dressyr:
2017: Zuidenwind 1187
2016: Furstenball
2015: Skovens Rafael
2014: Skovens Rafael
2013: Don Primero
2012: Bocelli 1044
2011: Blue Hors Don Romantic
2010: Sir Donnerhall
2009: Heslegård’s Rubin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden