Fälttävlan
20 juli 2018 16:52

Jonty Evans har vaknat upp

InternationelltIrländske OS-nian Jonty Evans har vaknat upp ur sin koma och medvetslöshet efter ett fall i terrängen på tävlingar i Tattersalls i början av juni.

Jonty Evans har vaknat upp
Jonty Evans kommer att stanna på sjukhus för att rehabiliteras ett tag till. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/Sudok

Det var i slutet av terrängen i den internationella tävlingens CIC3* som Jonty Evans föll. Han låg då tvåa i klassen med sin OS-häst Cooley Rorkes Drift.

Jonty Evans fördes till sjukhus där han länge låg i koma och medvetslöshet. Utgången har varit oviss, men läkarna har rapporterat han har fått betydande hjärnskador.

Nu rapporterat Eventing Nation att den irländske ryttare har återfått medvetandet och har startat sin rehabilitering. på Connolly Hospital i Irland där han kommer att få stanna ett tag. Rehabiliteringen har gått bra så här långt, men Jonty Evans behöver lugn och ro omkring sig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden