Hoppning
29 september 2017 19:24

Agathon S är tillbaka på allvar

ComebackŖver 50 ekipage startade i fredagens 1,50 på Flyinge. Segern togs av Jörgen Larsson på Agathon S.

Agathon S är tillbaka på allvar
Jörgen Larsson och Agathon S tog hem fredagens 1,50-seger på Flyinge.

Jörgen Larsson och Agathon S 1356 (SWB hingst f 03 e Cosmopolite S u Carisma S-Caretino, uppf/äg Helene och Thomas Sandström) är tillbaka på allvar. De slog till och vann Grand Prix-kvalet vid Flyinge Indoor på fredagseftermiddagen.
– Idag var Agathon jättebra, precis där jag vill ha honom, sa Jörgen.

Det handlade om en tidshoppning inför den 1,50-Grand Prix, med 55 000 kronor till vinnaren, som rids på lördagen i Flyinges stora ridhall.

14 av de 54 startande var felfria men ingen kunde matcha Jörgens tid, inte ens Stephanie Holmén som den här gången fick nöja sig med andraplatsen med Clarence och fjärdeplatsen, bakom Niklas ArvidssonHasard 1245, med Flip’s Little Sparrow.

Även om Jörgen är landets mest startande ryttare så har han låtit Agathon vara kvar i stallet en längre tid.
– Han gick ju Falsterbo och efter det fick han en paus. Sedan var han tvåa i Runsten Grand Prix innan jag inomhusdebuterade honom i Helsingborg förra veckan, berättade Jörgen.

Agathon fick värma upp på Flyinge i torsdagens 1,45-hoppning men var lite ”slarvig” där. Men nu svarade han på allt Jörgen frågade honom.
– Det kändes jättebra, sa Jörgen som efter Flyinge satsar vidare mot Elmia och sedan inomhus-SM i Billdal.

De 24 bästa från kvalet går vidare till finalen på lördagen. Innan dess ska även ungdomarnas Grand Prix avgöras, en delfinal i Krafft Young Rider Cup, med 26 startande. Lördagen erbjuder även en delfinal i Morgondagens vinnare för juniorerna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden