Dressyr
16 februari 2021 15:22

Jubileum och utökad final för Lövsta Future Challenge

UtökarI år är det tio år sedan dressyrversionen av Lövsta Future Challenge drog igång, ett projekt som vuxit till att även inkludera hoppningen. Nu öppnar anmälan för dressyren 2021, där finalen återigen planeras till Friends Arena - men i år får ekipagen visa upp sig för publiken under två dagar.

Jubileum och utökad final för Lövsta Future Challenge
Nina Rademakers/Dorano och Marina Mattsson/Quartermain har tidigare vunnit Lövsta Future Challenge i Friends. Foto: Roland Thunholm

Historien bakom Lövsta Future Challenge börjar 2011, då Lövsta-ryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén och tränaren Louise Nathhorst satt på en läktare i Tyskland och tittade på unga Grand Prix-hästar och U25-ryttare, som gjorde upp i egna klasser. De gillade tävlingskonceptet och tog med sig idén hem, presenterade den för Antonia Ax:son Johnson som sedan sjösatte konceptet via Lövsta.

– Att uppleva hur mycket sporten har utvecklats under de här tio åren har varit fantastiskt, standarden har höjts år för år. Särskilt spännande har det varit att följa våra Lövsta Future Challenge-ekipages resor till stora internationella framgångar. Det gläder oss att se att ett 30-tal tagit steget till internationell Grand Prix och stora mästerskap som OS och EM. Vårt ursprungliga budskap – for the stars of tomorrow – är fortfarande i allra högsta grad levande, säger Antonia Ax:son Johnson i ett pressmeddelande.

Anmälan öppen för 2021

Nyligen avgjordes en försenad final för säsongen 2020, men nu är anmälan öppen för årets upplaga. En nyhet för i år är att finalen, som återigen rids under Sweden International Horse Show, nu går över två dagar – detta för att ge ekipagen ännu mer rutin från en stor arena som Friends.

De fyra bästa ekipagen bland U25 och Unga Grand Prix-hästar efter kvalen går till finalen i Friends Arena. Under SIHS rider U25 en uppvärmningsklass, FEI Grand Prix för Unga Ryttare, innan finalen i FEI Grand Prix Kür.

De unga hästarna går först FEI Intermédiaire II, som uppvärmning till finalen i FEI GP Young Horses 2020.

Kvalplatser 2021

Vecka 11 – Strömsholm Ridsportförening
Vecka 16 – Lidköpings Ridklubb
Vecka 36 – Djursholms Ridklubb
Vecka 41 – Billdals Ridklubb
En femte kvalplats kommer att publiceras under våren.

Läs mer om Lövsta Future Challenge dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden