Sport
25 april 2017 10:45

Ny supertävling i dressyr till Friends

Sweden International Horse Show har ordnat en riktigt tidig julklapp till landets dressyrälskare. Sverige står värd för det exklusiva mästerskapet Saab Top 10 dressage - en tävling med hoppningens topp-10-final som förlaga. Det betyder ekipage i världsklass lagom till jul i många år framöver.

Ny supertävling i dressyr till Friends
Efter många år av visioner och arbete är Ulf Rosengren och Caroline Bergren framme vid ett delmål - Top-10-final i dressyren. Patrik Kittel har hjälpt till och Isabell Werth hyllar satsningen.

En av dem som redan jublar över den nya stortävlingen med rejäla prispengar är ryttaren med tre hästar på topp-13, Die Queen Isabell Werth.
– Det här har jag önskat till min sport i många, många år, säger Werth.

I det nya mästerskapet Saab Top 10 Dressage tävlar världens allra bästa dressyrekipage om närmare två miljoner kronor i prispengar.

Top 10 är ett begrepp inom hoppningen och nu skapas samma exklusiva tävlingsform för världens bästa dressyrekipage. Sverige och Sweden International Horse Show i Friends Arena blir platsen för det allra första mästerskapet.
– Vi är otroligt stolta över att vi i Sverige nu har säkrat en årligen återkommande världsklasstävling och att det blev vi som kunde leverera detta till den internationella toppdressyren. Efter många års envist arbete blir det här nu verklighet. Prispengarna kommer också att öka rejält till år två. Men vi måste också passa på att hylla Patrik Kittel. Engagemanget han har för sin sport är inspirerande, säger SIHSs ordförande Ulf Rosengren.
Och världseliten ser fram emot att få mötas i Stockholm.

– Detta är vad jag har önskat för min sport i många år. Sweden International Horse Show är en fantastisk tävlingsplats som kommer att kunna leverera en tävling i absolut världsklass, säger världsettan Isabell Werth.

Patrik Kittel har varit med och utvecklat tävlingskonceptet Saab Top 10 Dressage tillsammans med Ulf Rosengren.
– Dressyren har hamnat efter hoppningen i utvecklingen och att vi nu får chansen att tävla om mycket prestige och stora prispengar är viktigt för både ryttare, hästägare och sporten. Det här formatet leder också dressyren in i framtiden med korta startfält av hög kvalité med stort underhållningsvärde, säger Patrik Kittel.

– Det är också en fantastisk möjlighet för svensk ridsport då det kommer ge två svenska ekipage möjlighet att starta. Vi kommer även att jobba med wildcards för att garantera att de bästa ryttarna just nu kommer med, säger Patrik Kittel.

Det svenska försvars- och säkerhetsföretaget Saab står bakom tävlingen och tar därmed sitt engagemang för ridsporten utanför landets gränser.
– Vårt engagemang inom ridsporten handlar om att utveckla sporten och öka intresset hos allmänheten. Saab är ett av världens med innovativa företag och det är naturligt för oss att bidra med både ny teknik och nya idéer. Det gör vi inom ramen för satsningen Ridsportens Innovationer där Saab Top 10 Dressage passar väl in som en nytänkande och inspirerande tävling, med vilken vi siktar högt även internationellt. Det är extra roligt för oss som svenskt internationellt företag att sätta Sverige på kartan också inom dressyren, säger Stefan De Flon, sponsoransvarig på Saab.

Saab Top 10 Dressage rids under två dagar i Stockholm och Sweden International Horse Show den 2 -3 december. Några av toppryttarna deltar under fredag förmiddag och ger personliga kommentarer och råd under de svenska dressyrklasserna. Sweden International Horse Show släpper biljetterna till årets stora programnyhet Saab Top 10 Dressage som är en tidig julklapp till landets dressyrentusiaster. 

Källa: Pressmedelande SIHS
Biljetter

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden