Hoppning
3 mars 2019 20:41

Julien Epaillard tar täten i GCT

DohaDet var en förvånad Julien Epillard som tog hem GP-segern i Doha. Egentligen hade han tänkt rida en annan häst, men nu sopade han och Usual Suspect d'Auge banan med konkurrenterna och lägger sig i ledning i Global Champions Tour.

Julien Epaillard tar täten i GCT
Julien Epaillard och Usual Suspect d'Auge tog hem GP-segern i Doha. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Årets Global Champions-säsong startade denna helg i Doha, Qatar. Först ut att kvalificera sig till GCT:s Super Grand Prix i Prag blev fransmannen Julien Epaillard, som tog hem segern med Usual Suspect D’Auge (SF val f-08 e Jarnac-Papillon Rouge). Cirka 1,3 miljoner kronor blev det i prispengar till Epaillard, som inte hade räknat med någon seger. Egentligen hade han till och med planerat att starta i GP-klassen med en annan häst, men i slutändan var han mycket nöjd över hur det hela löste sig.
– Min häst ser inte snabb ut men det är han. Jag var först ut så jag gjorde mitt bästa och hästen var fantastisk, säger Epaillard efter segern.

Ben Maher on Explosion W ph.Stefano Grasso/LGCT DOHA 2019
Ben Maher knep andraplatsen med Explosion W. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Andraplatsen togs av Ben Maher, Storbritannien, som tillsammans med Explosion W var drygt fyra tiondelar efter Epaillard. Andrapristagaren i GCT går inte precis lottlös, utan prischecken bestod av närmare 800 000 kronor. Ben Maher hängde inte läpp över att komma tvåa.
– Vi var inte tillräckligt bra för att slå Julien, men sådan är sporten och jag är förväntansfull inför säsongen, sade Ben Maher som var glad över att få stå på podiet.

Nicola Philippaerts on Chilli Willi ph. Stefano Grasso/LGCT NICOLA PHILIPPAERTS H&M CHILLI WILLI DOHA 2019
Nicola Philippaerts kom på tredje plats med Chilli Willi. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Även Nicola Philippaerts, Belgien, var glad över att hamna på podiet. Tillsammans med H&M Chilli Willi tog han tredjeplatsen och åkte hem med närmare 600 000 kronor i prispengar. Han berättar att han visste att både Ben och Julien var snabba så han satsade på säkerhet för att få pallplats.
– Säsongen är lång men hästen är i god form så förhoppningsvis kan jag fortsätta producera bra resultat, sade Nicola efter tävlingen.

Julien Epaillard with the Longines watch ph.Stefano Grasso/LGCT DOHA 2019
Julien Epaillard lägger sig i täten efter första omgången av Global Champions Tour. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Epaillard, Maher och Philippaerts var de tre ryttare som dubbelnollade. Till omhopphing tog sig även Frank Schuttert Chianti’s Champion och Alberto ZorziContanga, men där föll bommar i omhoppningen.

Enda svensk i startfältet var Evelina Tovek, och hon kom som Ridsport tidigare rapporterat om på elfte plats med Dalila de la Pomme (läs mer här).

Nästa omgång av totalt 20 i Global Champions Tour går i Mexico City 11-13 april. Omgång åtta rids i Stockholm 13-16 juni.

Resultat
Ranking Global Champions Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden