Dressyr
31 maj 2015 10:57

”Jag har inga ord”

Det är en rörd SM-vinnare som tackar Bomerang för allt. Junior-segraren Beatrice Ivarsson har vunnit allt från torsdag till söndag med två familjeuppfödda hästar och tränad av mamma. En värdig vinnare i allt.

”Jag har inga ord”
Medaljörerna ställer upp sig, från vänster Brons-Sofie, Guld-Beatrice och Silver-Amanda med efternamnen Andersson, Ivarsson och Svanberg. ANNA-LENA BERGQVIST

Det har hällt ner regn hela natten i Hästviken på Hammarö och det har oroat föräldrar och ryttare. Det var lite klafsigt, det blev lite tungt men mest fällde nog nerverna utslaget idag. Många ryttare ville mycket och mer, det blir lätt för bra, andra var överlyckliga över finalplats och en bra avslutning.

De fem domarna Magnus Ringmark, Bo Åhman, Maria Colliander, Gustaf Svalling och Hans Christian Mathiesen hade därför ingen lätt uppgift att skilja ryttarna åt. Det fanns några som excellerade även idag men annars var det svårbedömt.

Beatrice Ivarsson var inte svår att döma med sin Bomerang. De slutade på 75,05 procent som inte är ett rekord ens, så bra är junioren.
– Bomerang gjorde allt som han skulle idag, han är en fantastisk häst, det var lite tungt men Bomerang jobbade på. Vi har mer att ge i travprogrammet men han är fantastisk, bara helt otrolig, sa en rörd Beatrice Ivarsson.

Hennes tränare Ebba von Essen kompletterar mamma Britt-Marie H-Ivarsson och ärimponerad av sin adept.
– Beatrice är en sån otroligt duktig tävlingsmänniska och göör det så bra med Bomerang, han var kanske inte sitt bästa idag men tillsammans gör de det så bra. De har ett verkligtsvårt program med byten och förvänd galopp, bakdelsvändningar på medellinjen, imponerande helt enkelt, sa Ebba von Essen, snart finalaktuell själv med Yantuge. 

Amanda Svanberg var så glad så hon nästan studsade lite, annars så samlad men framgången med silvret kom som en stor bonus för henne och Quite Swift. Sen har hon en medaljhistorik på Hammarö sen ponnytiden och brukar vara bäst när det gäller.
– Vi har haft ett riktigt bra meeting, det har blivit tre jämna starter och han har varit jätteduktig. Regnet var kanske ingen höjdare men det fungerade, Jag åkte hit med målet att ta mig till final, större förhoppningar än så hade jag inte,menade Amanda Svanberg som hejar på moster Anna Svanberg i seniorernas final.
– Det är så roligt när det går bra på rätt ställe och vid rätt tillfälle.

Bronsmedaljören Sofie Andersson har inte haft en bra helg
– Mina ritter här har inte varit så bra, inte idag heller, det har inte gått som planerat helt enkelt. Idag halkade Donna runt som bambi på hal is och hon gillar inte sånt här underlag, annars är Donna i bra form, det stämde inte för oss helt enkelt, sa Sofie Andersson.
– Det är klart det är roligt att få medalj, självklart, men det ändrar inte känslan från ritterna och helheten, det var inte min helg, sa Sofie Andersson, klarsynt och ärligt.

Desto gladare var fjärdeplacerade debutanten Cecilia Bergåkra som förra året gick till final men inte fick rida för mamma Cecilia Bergåkra, hon var för liten då tyckte mamma.
– Åhh det var så jätteroligt, även om det var väldigt djupt underlag men det är lika för alla.  Jag kom lite efter min musik men kunde komma tillbaka genom att ta ut linjen när jag skulle lägga ner honom i trav, sa en rekordung men redan rutinerad ryttare. 

Total resultatlista Junior-SM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden