Hoppning
12 maj 2019 18:27
Ridsportplus

Jüri Sokolovskis sköna fullträff i 7-Star

NationelltJüri Sokolovski fick det mesta att stämma när det reds delfinaler i 7 Star Spring Tour på Wermland Equestrian Games under söndagen. "Det var första riktiga fullträffen med henne," säger han efter sin seger i 1,50-klassen tillsammans med Kataleis Isolde.

Jüri Sokolovskis sköna fullträff i 7-Star
Juri Sokolovski - Kataleis Isolde

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Jüri Sokolovski och Kataleis Isolde (SWB sto f 2010 e Diabeau van de Heffinck-Libero H, uppf Stall Katalei, äg Leif Lundqvist) fick ta täten i ärevarvet efter söndagens huvudklass, delfinalen på 1,50-höjd i 7-Star.

Hon vill vinna lika mycket som jag vill. Jüri Sokolovski om Kataleis Isolde.

– Det var många till omhoppning så jag fick rida lite snabbare än vad jag hade tänkt. Men det kändes bra och jag fick till det. Hindren kom fint till mig i svängarna så jag behövde inte bromsa, säger han.

Det var 27 startande i klassen och hela 13 gick till omhoppning. Förutom Kataleis Isolde var ytterligare sju hästar dubbelnollor och Jüri Sokolovski hade drygt tre tiondelars marginal ner till tvåan, Västkustens Hoppryttarförenings Alexandra Eriksson/Liss Royal.

”Kämpar för sin ryttare”

9-åriga Kataleis Isolde har ridits av Jüri Sokolovski i ungefär ett år och meetinget i Värmland var hennes första större.
– Hon har en bra inställning, kämpar verkligen för sin ryttare. Hon vill vinna lika mycket som jag vill, säger Jüri Sokolovski.

– Men det gäller att ta sig till omhoppning med henne också. Det har varit lite stolpe ut innan. Men när jag väl kommer till omhoppning vet jag att hon är snabb och hon ger mig alltid en bra känsla.

Jüri Sokolovski bor utanför Kristianstad i Skåne och hade med sig tre hästar till Värmland. Förutom segern i 1,50 blev det en andraplats i delfinalen av 7-Star på 1,40-höjd.
– Jag är jättenöjd med helgen, säger han.

Wickström vann

I delfinalen på 1,40-höjd var det 23 startande. Åtta av dessa var felfria i grundomgången och gjorde upp i en omhoppning där Jönköpingsryttaren Jens Wickström lyckades bäst.

Tillsammans med Glimra JPD satte han en av klassens fyra dubbelnollor och var några ungefär en halv sekund snabbare än Jüri Sokolovski/Dakar de La Vie. 

– Den hästen var felfri hela helgen och är också en riktigt bra och lovande häst som också är tillräckligt snabb för att vinna, säger Jüri Sokolovski.

För Kataleis Isolde väntar nu lite vila innan hon får åka till Norrköpings tävlingar.
– Jag vill försöka kvala henne till finalen i Falsterbo, säger Jüri Sokolovski.

Resultat 1,40

Resultat 1,50

Jens Wickström Glimra Jpd
Jens Wickström vann delfinalen i 7-Star, 1,40. Foto: Christer Kristiansson

 

Matilda Pettersson-mirca Innova F
Matilda Pettersson och Micra Innova F gör sitt ärevarv. Foto: Christer Kristiansson

I delfinalen över 1,30-hinder vann Strömsholms Ridsportförenings Matilda Pettersson och Micra Innova F.

Det var 30 startande i den här klassen och hela 13 av dem dubbelnollade. Matilda Pettersson var snabbast av dessa. Helsingborgsryttaren Niklas Arvidsson och Cara Mia blev tvåa, knappt en och en halv sekund efter vinnaren.

Alexandra Eriksson vann meetingpriset vilket innebär att hon fritt får disponera en bil i ett år framåt.

Resultat 1,30

Under meetinget reds också ett kval i Torstensons ungdoms-GP.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden