Dressyr
29 september 2018 15:22

Positiva besked om vinnaren som ramlade av i ärevarvet

Slutet gottEllen Lindén Urnes vann juniorernas klass på lördagsmorgonen vid Saab International Grand Prix Dressage. Ärevarvet slutade med att såväl häst som ryttare fick föras till sjukhus.

Positiva besked om vinnaren som ramlade av i ärevarvet
Ellen Lindén Urnes med sitt SM-silver från i somras. Foto: Roland Thunholm

Ellen Lindén Urnes segrade i juniorernas individuella program som inledde lördagen på Flyinge. Segern tog med Fairy Tail (hingst,f 2007, e Friedensritter-Rosenkavalier, uppf Dietmar Kötter) på 72,304 procent. Ekipaget var även fyra i fredagens lagtävlansprogram för juniorer. Två i dagens klass blev Felicia Olofsson med Bellman på 70,490 procent.

Det var under slutet av ärevarvet som olyckan var framme och Ellen ramlade av då Fairy Tail inte riktigt ville vara med på banan längre. Anna Nyström, pressansvarig för Saab International Grand Prix Dressage på Flyinge, berättar att ryttaren fördes till sjukhus med ambulans. Ryttaren var hela tiden vid medvetande.
– Hon har röntgats och mår efter omständigheterna bra, säger Anna Nyström.
Fairy Tale sprang in i väggen vid olyckstillfället och även han fördes till sjukhus, närmare bestämt till kliniken i Helsingborg.
– Hästen har också röntgats och även han mår bra, säger Anna Nyström.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden