Ridsport Play
2 mars 2021 10:21

Kampen för att rädda en häst med EHV-1

Dödligt virusGenom att dela ett filmklipp med en häst som drabbats av den neurologiska formen av EHV-1 vill den franske veterinären Christophe Schlotty visa på allvaret i det som sker just nu. Hästen är ett hoppsto som snabbt blev svårt sjuk efter hemkomsten från Valencia. Känsliga tittare varnas.

Kampen för att rädda en häst med EHV-1
Det franska stoet vårdas ömt av sina ägare, skriver Schlotty. Foto: Skärmdump

Den franske veterinären Christophe Schlotty beskriver händelseutvecklingen efter det dödliga virusutbrottet i Valencia som en epidemi som måste stoppas fortast möjligt. ”De flesta har aldrig träffat en häst som drabbats av den neurologiska formen av EHV-1”, skriver han på sin Facebooksida. ”Förmodligen är du också omedveten om risken för att din häst ska utveckla neurologiska symptom.”

För att visa på allvaret delar han ett filmklipp med ett hoppsto som blivit svårt sjuk efter hemkomsten från Valencia. Under drygt tre minuter sammanfattas en veckas kamp för att rädda livet på den hjälplösa hästen. ”Ryttarvänner, tänk efter noga”, skriver Schlotty. ”Det här skulle kunna vara din häst även om den är vaccinerad mot viruset.” Se klippet här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden