Hoppning
19 december 2019 15:46

Kanada förlorar OS-plats efter positivt dopningstest

AvstängningNicole Walker var fyra på de panamerikanska spelen i Peru i augusti, och hjälpte det kanadensiska laget till en OS-plats i hoppning. Men efter att Walker testats positivt för bensoylekgonin, som återfinns i kokain, är hon diskvalificerad från tävlingen och Kanada förlorar därmed sin OS-plats.

Kanada förlorar OS-plats efter positivt dopningstest
Nicole Walker är avstängd efter att ha testats positivt i ett dopningsprov. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Istock

Både A- och B-provet visade bensoylekgonin hos Nicole Walker, vilket gör att hon diskas från tävlingarna. Kanadensiskan kommer att överklaga avstängningen till CAS, Court of Arbitration for Sport. Bensoylekgonin är en metabolit till kokain, som bland annat finns i vissa salvor som används mot muskelvärk. Walker menar att hon har fått i sig substansen genom en sorts te som serverades på plats i Peru, skriver World of Showjumping.

Efter att Walkers resultat vid de panamerikanska spelen – en individuell fjärdeplats med Falco van Spieveld – strukits trillar Kanada ner till en sjunde plats i lagtävlingen, vilket gör att de inte längre är på kvalplats till OS i Tokyo 2020. Platsen går istället till Argentina.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden