Dressyr, Ponny
1 maj 2018 11:11

Kanonstart: Tilde toppade i nationella debuten

SmakstartEn av helgens nationella ponnyvinster togs av ett nytt, spännande ekipage. Tilde Larsson och internationellt meriterade Hedemand’s Megare slog till med sin tredje seger på tre starter när de vann sin nationella debut.

Kanonstart: Tilde toppade i nationella debuten
Tilde började rida Megare i december och sedan dess har det blivit tre segrar på tre starter. Foto: Privat

14-åriga Tilde Larsson gjorde i söndags sin första nationella start och det blev en hejdundrandes premiär. Tillsammans med D-ponnyn Hedemand’s Megare  (sto, f 2003, e Chamberlain-Fadjec ox, uppf Hans Hedemand) blev det seger bland 21 ekipage på 71,036 procent i mästerskapsprogrammet hos Gripens RF.
– Jag är väldigt glad, säger Tilde om den fina inledningen som hon har haft med Megare med tre segrar på tre försök: två i regionala LA:P1 och nu i mästerskapsprogrammet.

Siktar på SM

Tilde rider Megare åt ägaren Linnea Laurén, vars familj köpte den internationellt meriterade ponnyn från Danmark förra året.
– Hon står hos min tränare Angelica Byström och det är via henne som jag fick frågan om att rida Merage. Jag har ridit henne sedan december och hon mycket power, är galet snäll och väldigt lydig, säger Tilde.

Tilde, som även tävlar sin egna Magic Bisquit, har som mål att kvala till SM med Megare och genom helgens resultat har det nya ekipaget kommit en bra bit på vägen dit.

Dubbel för Cesilia

I mästerskapsprogrammet kategori C hos Gripens RF vann Julia Lindblad/Menai Christopher. Bland B-ponnyerna blev det en dubbel för Cesilia Lundberg/Ängaby Victor med seger i såväl LA:P0 som LA:4.

Även hos Sunne RF stod nationell ponnydressyr på schemat. I lagprogrammet vann Smilla Gille/Minarva Nantare och Ebba Åström/Flipp i kategori C respektive D. I mästerskapsprogrammet vann Celine Lindenäs/Miro och Emelie Nordgren/Ynysgerwyn Brenin Rhodri.

Resultat Gripens RF
Resultat Sunne RF

Även hos Willands RF var det nationell dressyr som gällde  – här kan du läsa mer om det.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden