Sverige
1 oktober 2019 06:21

Kerstin Bergvall utsedd till Årets veterinär

PrisadVeterinär Kerstin Bergvall, som är specialist inom dermatologi - hudsjukdomar - på häst och smådjur, har röstats fram till Årets veterinär 2019.

Kerstin Bergvall utsedd till Årets veterinär
Kerstin Bergvall har utsetts till Årets veterinär 2019. Foto: VeterinärMagazinet

Det är tidningen VeterinärMagazinet som delar ut priset till en veterinär varje år sedan 2011. Vinnaren utses av en jury efter nomineringar.

Kerstin Bergvall är ansvarig för specialistmottagningen i dermatologi (hudsjukdomar) på både häst- och smådjurskliniken på SLU i Uppsala. Hon utreder och behandlar hud- och allergipatienter på de båda klinikerna, och arbetar även på Evidensia Södra Djursjukhuset utanför Stockholm. Enligt VeterinärMagazinet har Kerstin Bergvall nominerats för sitt stora kunnande, för sin forskning och för sitt sätt att hantera både djur och människor.

Juryns motivering:

”Det finns några veterinärer i Sverige som verkligen kan den disciplin som betraktas som en av de svåraste. Årets veterinär är nestorn bland dem. Hon behandlar både smådjur och häst, och de som arbetar med henne vittnar om ett enormt engagemang för att lindra deras lidande.

Men för att komma dit måste man ha djurägarna med sig, och här finns en annan av denna veterinärs många styrkor. Passionerat och pedagogiskt får hon djurägarna att förstå och genomföra ofta livslånga behandlingar på sina djur, hemma och i stallet. Hennes bedside manners är lika fina för människor som djur.

Genom en lång karriär har hon alltid ställt upp för patienter, djurägare, kolleger och inte minst studenter. Hennes forskning kan vi prata länge om, just nu handlar den bland annat om sårläkning hos hund och häst utan antibiotika.”

Prisades på veterinärkongressen

Priset, som förutom diplom även innebär en prischeck på 10 000 kronor, delades ut på årets Veterinärkongress den 27 september.
Juryn bestod av Ingrid Kindahl, VeterinärMagazinets chefredaktör, Marie Jury, chef för Väsby Djursjukhus, samt Veterinärförbundets nestor Torkel Ekman.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden