Världen
21 september 05:44

King Edwards ägare får internationellt pris

UtmärkelseSamarbetet har med åren vuxit mellan Georg Kähny och Henrik von Eckermann. Nu belönas Georg Kähny av den internationella hoppryttarklubben, IJRC, och får motta ett hederspris.

King Edwards ägare får internationellt pris
Framgångarna för Henrik von Eckermann och King Edward tycks aldrig ta slut. Nu prisas hästägaren Georg Kähny. Foto: Kim C Lundin

Schweizaren Georg Kähny har genom Dufour Stables AG ägt Henrik von Eckermanns stjärnhäst King Edward sedan 2019. Under årens lopp har samarbetet mellan Georg Kähny och Henrik von Eckermann ökat, ett samarbete som lovordats av Henrik. Idag äger schweizaren även Iliana, som tillsammans med Henrik tog EM-guld i lag 2023.

King Edward meritlista är mer än gedigen, bland annat har ekipaget vunnit OS-guld, VM-guld och världscupfinalen. Priset delades ut vid EM i Milano.

Läs motiveringen nedan:

”Hästägare är sanna hästälskare som har passion för sporten, de stöttar ryttare i vått och tort och delar de båda oundvikliga delarna av vår sport; glädjen vid seger och smärtan när man blir besegrad. Deras ekonomiska och moraliska stöd är motorn som möjliggör för ryttarna att vara på högsta nivå och vinna stora segrar, att uppleva glädje och starka känslor. Det här priset uppmärksammar ägarens hängivenhet samt förtroendet mellan ryttare och ägare.”

Läs mer HÄRLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden