Dressyr, Nyheter
21 juli 2021 14:34

Kittel saknar både hatt och publik

OS i TokyoPatrik Kittel är poppis i tidningarna i dag. I Smålandsposten talar han om saknaden av publik, medan han i Aftonbladet pratar om att rida utan hatt.

Kittel saknar både hatt och publik
Inte utan min hatt – om Patrik Kittel får bestämma. Foto: FEI/Liz Gregg

OS i Tokyo blir det första OS där ryttarna inte får ha på sig hatt. Patrik Kittel hör till en av dem som inte gillar FEI:s beslut om att alla måste bära hjälm.

– Personligen tycker jag ju att hatten tillhör ridsporten. Jag tycker också att när man är över en viss ålder så ska det vara valfritt, säger Patrik Kittel till Expressen. 

Toppryttaren tror att Sverige har chans på medalj.

– Vi har ett väldigt bra lag, hästarna har presterat i världsklass hela året och jag har vunnit de senaste fyra internationella starterna så ja, vi är i alla fall på gång. Sedan kommer det alltid vara dagsformen på hästarna som är avgörande, säger Patrik Kittel till Expressen.

En annan tidning väljer att prata med honom om de nya reglerna med tre ryttare i laget.

– Gör en ryttare i Tyskland bort sig – då är det laget borta. Det gäller även Sverige och alla andra länder. Det gör att sporten blir väldigt spännande. Alla måste verkligen prestera på topp. Ingenting får hända om du ska ta medalj, säger Patrik Kittel till Göteborgs-Posten.

Han uppskattar att rida inför publik, och då särskilt vid OS.

–  Jag älskar OS. Jag kommer fortfarande ihåg när vi stod i den tomma tunneln vid invigningen i Peking (2008) och de skriker ”Sweden” och det är tusentals kameror som blixtrar när vi går ut. Det var stor gåshudsvarning, säger Patrik Kittel i artikeln.

Men det får gå utan publik också.

– Ska man vara krass har vi tävlat utan publik de senaste två åren och vant oss. Jag hoppas innerligt och av hela mitt hjärta att vi en dag kan återgå till det normala livet där vi kan ha folk som står upp och gråter glädjetårar, allt det som vår underbara sport bjuder på.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden