Dressyr
20 april 2020 11:06

Kittel satsar på Grand Prix med ny SWB-häst

MeriteradHan var en stjärna redan som föl, och har lämnat 40 avkommor så här långt. Nu har svenskfödde Touchdown tagit ett stort kliv i sin tävlingskarriär, genom sin nya delägare, Patrik Kittel.

Kittel satsar på Grand Prix med ny SWB-häst
Touchdown och Patrik Kittel. Foto: Privat

SWB-hästen Touchdown 1338 (f 2012 e Quaterback u La’Mour ue Sack) är nu delägd av Patrik Kittel, samtidigt som uppfödaren Verbena AB, familjen Skeppstrand, också behåller en del av hästen, som under förra året tävlat framgångsrikt i Tyskland med höga procent och vunnit de flesta starterna.

200420 Touchdown Ermelo
Touchdown har varit framgångsrik ända sedan föltiden. Foto: Privat

Touchdown har en rad av meriter bakom sig. Som 5-åring representerade han Sverige i unghäst-VM i Ermelo 2017, med 86% och en femteplats i lilla finalen, tillsammans med ryttaren Philipp Ruwe. Dessförinnan var ekipaget tvåa i Scandinavian Open i Falsterbo.

Som 4-åring var han fjärdeplacerad på Breeders Trophy, där testryttaren Charlotte Dujardin gav honom 8,5-9 med omdömet att det var en häst som gärna fick följa med henne hem.

Med sina dressyrpoäng på 8,78 var han den högst bedömda 3,5-åriga hingst på samtliga tyska 70-dagarsprov under 2015. Han erhöll inte mindre än sju 9:or, för bland annat temperament, arbetsvilja, skritt, galopp och ridbarhet. Dessutom erhöll han 8:a i terränghoppning.

Som 3-åring fick Touchdown gångartsdiplom på 3-årstestet och 10-10 på ridprovet, och han blev känd redan under sin föltid, då han bedömdes med 51 poäng och senare var reservsegrare på Riksföl i Flyinge.

Touchdown 1338 har drygt 40 avkommor. Han kastrerades i fjol för att kunna gå in i sporten på allvar, och finns tillgänglig på fryst semin. Hans äldsta avkommor är nu tre år och kommer visas på treårstester i vår.

Läs mer om nya hästar till Patrik Kittel.

20420 Touchdown Ermelo ärevarv 2017
Touchdown och Philipp Ruwe under ärevarvet i Ermelo 2017. Foto: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden