Dressyr
28 februari 2020 19:03

Seger för Patrik Kittel i Doha

DohaDet blev en smakstart för Patrik Kittel och Delaunay i Doha med femstjärnig GP-seger i ett starkt startfält. Även Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj gjorde bra ifrån sig och landade på sjätte plats. "Han var jätteduktig och vi hade inga stora fel", säger Patrik Kittel.

Seger för Patrik Kittel i Doha
Patrik Kittel känner sig redo för morgondagens kür. "Det är bara att rida på och göra sitt bästa, så ser vi hur det går." Foto: Johanna Due-Boje

Fredagen började med vetcheck och på eftermiddagen var det sedan dags för svenskarnas första start i Doha. Det var en Grand Prix med 17 starter, varav flera starka namn i startfältet. Vann gjorde alltså Patrik Kittel och Delaunay på 74,413 procent före fransyskan Morgan Barbançon och Sir Donnerhall II som red ihop 72,326 procent. Trea blev Matthias Alexander Rath och Foundation som landade på 72,304 procent.

Patrik Kittel var nöjd med både Delaunay och ritten.
– Det är en cool arena, men det är inte så lätt för det är väldigt starkt ljus. Men vi gjorde det väldigt bra, han var jätteduktig och vi hade inga stora fel. Även om jag ibland kanske skulle vilja ha upp honom lite mer i formen.

Eftersom Patrik Kittel inte kommer att åka till världscupfinalen i Las Vegas såg han Doha som en ypperlig möjlighet att förbereda inför tävlingssäsongen – samtidigt som det blev ett tillfälle att öva på att flyga.
– Det är en väldigt fin tävling med stora prispengar och dessutom blir tävlingarna som kommer efter Doha enklare. Därför kändes det rätt att starta här, säger han.

Planen efter Doha är att tävla i Österrike, därefter blir det tyska Hagen och sedan blir det antingen Compiegne, Rotterdam eller Aachen.

Pristagarna
Johanna Due-Boje, Patrik Kittel, fyran Juan Matute Guimon och tvåan Morgan Barbançon. Foto: Privat

”Är bara vår femte Grand Prix”

För segern fick Patrik Kittel 7 500 euro, närmare 80 000 kronor. Även Johanna Due-Boje fick ihop en slant med sin sjätteplats. Hon och Mazy Klövenhöj red ihop 69,826 procent och fick för det närmare 15 000 kronor.
– Det kändes fint! Vi hade några retliga missar, men det är ju bara vår femte Grand Prix så det får jag räkna med, säger Johanna Due-Boje.
– Jag hoppas att vi kan lägga i en växel till imorgon i küren, där vi känner oss lite mer hemma.

Mazystorform
Mazy Klövenhöj och Johanna Due-Boje gjorde en fin Grand Prix på sitt första Doha-äventyr. Foto: Privat

Jacob Nörby Sörensen red ihop 67,674 procent och landade på elfte plats med Moegelbjergs Romeo.

Resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden